Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Η Google ανακάλυψε μια σημαντική ευπάθεια στα Windows


Μια κρίσιμη ευπάθεια στον πυρήνα των Windows ανακάλυψε η Google, που μπορεί να επιτρέψει σε κάποιον επιτιθέμενο την εκτέλεση κώδικα με αυξημένα δικαιώματα. Πρόκειται για ένα σημαντικό πρόβλημα του λειτουργικού συστήματος, ενώ σύμφωνα με διάφορους ερευνητές ήδη αρκετοί hackers το εκμεταλλεύονται.

Η Google, εάν βρει κάποιο επικίνδυνο bug σε λογισμικό, ενημερώνει κατά πάγια τακτική τους developers και μετά από μια εβδομάδα, εφόσον το ζήτημα δεν έχει διευθετηθεί με κάποιο patch, κοινοποιεί τα ευρήματά της στο Internet. Έτσι έγινε και με την περίπτωση της συγκεκριμένης ευπάθειας των Windows, όμως η Microsoft φαίνεται να ενοχλήθηκε από τη συμπεριφορά της Google, θεωρώντας ότι δεν είχε αρκετό χρόνο στη διάθεσή της για να διορθώσει το πρόβλημα.

"Πιστεύουμε ότι η αποκάλυψη τέτοιων ευπαθειών πρέπει να γίνεται κατόπιν συνεννόησης και η πράξη της Google έθεσε σε κίνδυνο τους χρήστες. Έχουμε δεσμευτεί να ερευνούμε κάθε αναφορά προβλήματος ασφαλείας το συντομότερο δυνατόν", δήλωσε η Microsoft.

Πάντως, σημειώστε ότι για να εκμεταλλευτεί κάποιος το συγκεκριμένο bug των Windows, πρέπει πρώτα να αξιοποιήσει μια άλλη ευπάθεια του Flash Player. Οπότε, για να εξασφαλίσετε ότι δεν κινδυνεύετε από κάποια τέτοια επίθεση μέχρι η Microsoft να εκδώσει σχετικό patch, αρκεί να αναβαθμίσετε τον Flash στην τελευταία του διαθέσιμη έκδοση.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την ευπάθεια εδώ.

[via]

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home