Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Επιστήμονες ανέπτυξαν... "στικάκι" που ανιχνεύει τον ιό HIV



Ένα επαναστατικό μέσο για τον εντοπισμό του ιού HIV ανέπτυξαν επιστήμονες του Imperial College στο Λονδίνο, σε συνεργασία με την εταιρεία DNA Electronics. Πρόκειται για μια μικρή ηλεκτρονική συσκευή, που θυμίζει USB flash drive, η οποία είναι ικανή να ανιχνεύσει τον ιό στο αίμα του χρήστη και να αποστείλει τα δεδομένα που συλλέγει στον υπολογιστή ή το φορητό του gadget.
Η συγκεκριμένη μέθοδος μπορεί να βοηθήσει γιατρούς, που πλέον θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν σε ελάχιστο χρόνο, εάν η αγωγή που χορηγούν σε ασθενείς τους είναι αποτελεσματική, ή αν η θεραπεία πρέπει να αλλάξει. Επιπλέον, το ιατρικό προσωπικό θα μπορεί με αυτό τον τρόπο να σχηματίζει εικόνα άμεσα, ακόμα και για ανθρώπους που βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά και δεν μπορούν να εξεταστούν άμεσα.
Η συσκευή μπορεί να βγάλει αποτέλεσμα μέσα σε μόλις 30 λεπτά, ενώ χρειάζεται μόνο μικρό δείγμα αίματος για να πραγματοποιήσει την ανάλυση. Η πιο πρόσφατη φάση δοκιμών του συστήματος απέδωσε εξαιρετικά αποτελέσματα, αφού αυτό λειτούργησε με επιτυχία της τάξης του 95%.
Στο μέλλον, οι επιστήμονες ελπίζουν ότι η μέθοδος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση και άλλων ιών, όπως της Ηπατίτιδας, αλλά και παθογόνων βακτηρίων.

[via]

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home