Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Το Alibaba έκανε πωλήσεις 10 δισ. δολάρια σε μια ώρα


Το απόλυτο ρεκόρ τζίρου έκανε η ιστοσελίδα κινεζικού ηλεκτρονικού εμπορίου, AlibabaGroupHoldingLtd, καθώς μέσα σε μια ώρα έκανε πωλήσεις σχεδόν 10 δισ. δολάρια μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Aliexpress !

Συγκεκριμένα, μέσα στην πρώτη ώρα των προσφορών της ημέρας των Εργένηδων, ή αλλιώς «Singles’ Day», έκανε πωλήσεις 9,92 δισ. δολαρίων καταγράφοντας άνοδο κατά 21% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Η Singles' Day είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση ηλεκτρονικών πωλήσεων παγκοσμίως και χάρη σε αυτή η Alibaba έβγαλε περί τα 24,15 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι προβλέψεις είναι πιο αισιόδοξες για φέτος καθώς το ξεκίνημα ήταν πολύ καλύτερο. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι ένας δυσανάλογα μεγάλος αριθμός πωλήσεων πραγματοποιείται μέσα στα πρώτα λεπτά του 24ωρου εορτασμού όταν ολοκληρώνεται η πώληση για αγαθά που έχουν εκ των προτέρων κρατηθεί.

Η Alibaba μάλιστα ξεκινάει τον ετήσιο εορτασμό της με ένα gala, στο οποίο φέτος παραβρέθηκε η αμερικανίδα τραγουδίστρια Μαράια Κάρεϊ, ένας Ιάπωνας μιμητής της Μπιγιονσέ αλλά και το CirqueduSoleil που έδωσε μια ξεχωριστή παράσταση με θεματική τα ψώνια.

Η 11η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η μέρα των «μοναχικών» ή αλλιώς η ημέρα των Singles σε αντίποδα της μέρας των ερωτευμένων στις 14 Φεβρουαρίου. Εορτάζεται στις 11 Νοεμβρίου, γιατί η ημερομηνία της ημέρας αυτής(11/11) θυμίζει τη λέξη που χρησιμοποιούν οι κινέζοι για τους εργένηδες και τις γεροντοκόρες, κι αν και πρωτοκαθιερώθηκε σαν μια σκοτεινή επέτειος το 1990 στην Κίνα, ανταγωνίζεται επάξια την καταναλωτική φρενίτιδα της γιορτής των ερωτευμένων. Η μέρα των Singles βέβαια τείνει να μετατραπεί σε καταναλωτικό φαινόμενο κυρίως χάρη στην Alibaba Group Holding Ltd.

[via]

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home