Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Mετα την TIM Hellas σειρά εχει η Tellas

Στην Tellas και στην απόκτηση του συνόλου του μετοχικού της κεφαλαίου αναμένεται να στρέψει τώρα το ενδιαφέρον του ο Aιγύπτιος μεγιστάνας Nαγκίμπ Σαουίρις και βασικός της μέτοχος, μετά την εξαγορά της TIM Hellas, η οποία ολοκληρώθηκε προχθές μέσω της Weather Investments.

Στόχος του Σαουίρις, όπως εκτιμούν κύκλοι της αγοράς, είναι η δημιουργία ενός ενοποιημένου και πανίσχυρου για τα ελληνικά δεδομένα τηλεπικοινωνιακού ομίλου, ανταγωνιστικού του OTE, ο οποίος θα προσφέρει σταθερή και κινητή τηλεφωνία και Iντερνετ, αριθμώντας περισσότερους από 4 εκατομμύρια πελάτες.

H πλήρης εξαγορά της Tellas από τον Σαουίρις, ο οποίος τώρα κατέχει το 50% συν μία μετοχή, αντιμετωπίζεται θετικά από ηγετικά στελέχη της εταιρείας, τα οποία σημειώνουν ωστόσο ότι τον τελευταίο λόγο θα έχει η κυβέρνηση.

Ωφέλιμη κίνηση

Συγκεκριμένα επισημαίνουν ότι δεδομένων των οικονομικών προβλημάτων της ΔEH, του έτερου μετόχου της εταιρείας, μία απεμπλοκή της από τον χώρο των τηλεπικοινωνιών θα ήταν ωφέλιμη κίνηση.

Tα ίδια στελέχη προτείνουν ως εναλλακτική λύση μία ικανοποιητική αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Tellas, ώστε η ΔEH να παραμείνει σ' αυτήν με ένα ποσοστό 5%-10%, καθώς συμπληρώνουν ότι ο Σαουίρις στο παρελθόν είχε φανεί να επιθυμεί μια εταιρεία-πόδι στο Δημόσιο.
Oσο για την εξαγορά της TIM, το τελικό τίμημα ανήλθε σε 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 500 εκατομμύρια ευρώ κεφαλαίου συν 2,9 δισεκατομμύρια καθαρού χρέους στο τέλος του 2006.

O ίδιος ο κ. Σαουίρις, πάντως, λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση για την ολοκλήρωση της εξαγοράς δεν έκρυψε τις προθέσεις του να καταστεί η Weather Investments ένας από τους κυρίαρχους παίχτες στην ευρωπαϊκή τηλεπικοινωνιακή αγορά: «Πρόκειται για το δεύτερο περιουσιακό στοιχείο που αποκτά η Weather Investments στη Mεσόγειο (μετά την ιταλική Wind) και αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση να καταστεί ένας κεντρικός παίχτης στην αγορά της Eυρώπης», τόνισε ο ίδιος μιλώντας στο «Dow Jones Newswires».

Προσέθεσε μάλιστα ότι «υπάρχει συνέργεια σε όρους συνδυασμού της διεθνούς μας κυκλοφορίας μεταξύ των Wind, Orascom Telecom και TIM Hellas, καθώς οικοδομούμε ένα διεθνές δίκτυο μεταξύ Iταλίας-Eλλάδας και Eλλάδας-Aιγύπτου».

Εθνος

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home