Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Σχέδιο ενσωμάτωσης WiFi υπηρεσιών σε αυτοκίνητα




Ένα μεγαλόπνοο σχέδιο φαίνεται πως διακατέχει τη Silicon Valley, και δεν πρόκειται απλώς για ασύρματη δικτύωση της περιοχής...

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες που διαθέτουν τμήματα έρευνας και ανάπτυξης στην περιοχή, υπέγραψαν τη συμμετοχή τους στο σχέδιο "Ασύρματη Κοιλάδα Σιλικόνης" ("Wireless Silicon Valley"), το οποίο προβλέπει την παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών σε περισσότερα από 1.500 τ.μ. στην ευρύτερη περιοχή.

Τι σημαίνει αυτό για τους καταναλωτές; Ότι βρίσκονται στην αιχμή του δόρατος της τεχνολογίας αυτοκινήτων. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ήδη δοκιμάζουν την λεγόμενη τεχνολογία "έξυπνου αυτοκινήτου" δηλαδή δυνατότητες όπως επικοινωνία μεταξύ των οχημάτων, ειδοποίηση του οδηγού σε ενδεχόμενο κίνδυνο και βοήθεια στα προβλήματα κίνησης ή προσφoρές εναλλακτικών οδών.

Η τεχνολογίες αυτές εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την εξάπλωση της ευρυζωνικότητας στην περιοχή.

Από σήμερα, η Metro Connect, μέτοχοι της οποίας είναι οι IBM και Cisco Systems Inc., θα ξεκινήσει την ανάπτυξη ενός ασύρματου δικτύου σε ένα τετραγωνικό μίλι με ιδιωτικές οικίες αλλά και εμπορικά καταστήματα στο Σαν Κάρλος και το Πάλο Άλτο.

Την ερχόμενη Τρίτη ο δήμος του Λος Άντζελες ανακοίνωσε παρόμοιο σχέδιο για 500 τετραγωνικά μίλια. Ολόκληρη η κοιλάδα αναμένεται να είναι πλήρως ασύρματα δικτυωμένη τον επόμενο χρόνο. Θα προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό και διαβαθμισμένες ταχύτητες χωρίς διαφημίσεις.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home