Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Ανακαλύφθηκε πλανήτης που μοιάζει με τη γη!



Ευρωπαίοι αστρονόμοι εντόπισαν έναν πλανήτη που μοιάζει περισσότερο με τη γη, από κάθε άλλο γνωστό πλανήτη, ο οποίος βρίσκεται έξω από το ηλιακό μας σύστημα ενώ οι θερμοκρασίες που υπάρχουν στον πλανήτη ευνοούν την ύπαρξη νερού και πιθανά την ύπαρξη ζωής! Δεν έχουν δει τον ίδιο τον πλανήτη, καθώς υπάρχει σε τροχιά γύρω του ένας κόκκινος νάνος που ονομάζεται Gliese 581.

Αλλά οι μετρήσεις του δορυφόρου δείχνουν ότι ο πλανήτης δεν είναι πολύ μεγαλύτερος από τη γη. Σύμφωνα με γράμμα των αστροφυσικών προς το περιοδικό Astronomy and Astrophysics:
«Ο πλανήτης αυτός είναι ο πρώτος που είναι ταυτόχρονα και βραχώδης και έχει νερό, ενώ σε μία ζώνη που είναι κοντά στον δορυφόρο θα μπορούσε να υπάρχει νερό σε υγρή μορφή».
«Έχουμε υπολογίσει ότι η θερμοκρασία του πλανήτη μοιάζει με αυτή της γης και βρίσκεται ανάμεσα στους 0 και τους 40 βαρθμούς Κελσίου, έτσι το νερό θα μπορούσε να είναι υγρό».
Περισσότερα από 200 πλανήτες έχουν εντοπιστεί έξω από το ηλιακό μας σύστημα αλλά όλοι ήταν μεγάλοι και αέριοι, όπως ο Δίας. Αυτός είναι ο μόνος που είναι μικρός. «Η διάμετρός του πρέπει να είναι 1.5 φορά τη διάμετρο της γης και τα μοντέλα προβλέπουν ότι είναι βραχώδης, όπως η γη, ή καλυμμένος με ωκεανούς».

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home