Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Τρώγανε Δεινόσαυρο αντί Δράκου



Η δεινοσαυρόσουπα ήταν το αγαπημένο φαγητό Κινέζων χωρικών για τουλάχιστον είκοσι χρόνια.

Τα συγκεκριμένα άτομα είχαν ξεθάψει από μία περιοχή στην κεντρική Κίνα ένα τόνο οστών δεινοσαύρων αλλά πίστευαν ότι πρόκειται για κόκαλα ιπτάμενων δράκων. Και ως τέτοια τα πουλούσαν στην επαρχία Χενάν έναντι 4 γουάν (0,40 ευρώ) το κιλό.

"Πίστευαν ότι τα 'κόκαλα δράκου' προέρχονταν από τους δράκους που πετούν στον ουρανό", δήλωσε ο Ντονγκ Ζιμίνγκ, καθηγητής στο Ινστιτούτο Παλαιοντολογίας Σπονδυλωτών και Παλαιοανθρωπολογίας της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών.

Οι χωρικοί έβραζαν τα οστά μαζί με άλλα συστατικά και όταν δεν έτρωγαν τη σούπα οι ίδιοι, την έδιναν στα κοτόπουλα ως θεραπεία για τις ζαλάδες και τις κράμπες.

Κάποια από τα κόκαλα κονιορτοποιούνταν και τα χρησιμοποιούσαν ως αλοιφή για τα κατάγματα και τα τραύματα.

Όταν οι χωρικοί πληροφορήθηκαν πως πρόκειται για απολιθώματα δεινοσαύρων, αποφάσισαν να στερηθούν το αγαπημένο τους γεύμα και χάρισαν στον παλαιοντολόγο 200 κιλά προκειμένου να τα μελετήσει.

Το μεγάλο "μυστικό" αποκαλύφθηκε από μία ερευνητική ομάδα η οποία ανακάλυψε στην επαρχία Χενάν τα οστά ενός φυτοφάγου δεινόσαυρου 18 μέτρων, που έζησε πριν από 85 με 100 εκατ. χρόνια.

Το μεγαλύτερο μέρος του σκελετού είχε ήδη φαγωθεί από τους χωρικούς ωστόσο οι επιστήμονες παρουσίασαν σε ειδική συνέντευξη τύπου το μηριαίο οστό, το οποίο θεωρείται το βαρύτερο κόκαλο στην Κίνα.

πηγή: news.contra.gr

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home