Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



McAfee: Hackers Εισέβαλαν σε 14 χώρες



Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε από την McAfee, από το 2006 μέχρι πρόσφατα Hackers εισέβαλαν σε 72 εταιρείες και οργανισμούς σε 14 χώρες με στόχο την κλοπή κρατικών μυστικών, επιχειρηματικών σχεδίων και άλλων ευαίσθητων πληροφοριών.



Σύμφωνα με την εταιρεία, οι hackers είναι πιθανόν να ήταν μία μεμονωμένη ομάδα η οποία δρούσε για λογαριασμό κάποιας κυβέρνησης, και όχι μία ομάδα όπως οι Anonymous ή οι LulzSec, που εμφανίστηκαν πρόσφατα στο Διαδίκτυο.



Ωστόσο η McAfee δεν αναφέρει ποια χώρα θα μπορούσε να ήταν πίσω από τις επιθέσεις αυτές, αποφεύγοντας να ακολουθήσει την τακτική της Google η οποία πρόσφατα κατήγγειλε την Κίνα για τις επιθέσεις σε λογαριασμούς του Gmail.



H επίθεση την οποία η McAfee αποκαλεί κωδικοποιημένα Shady RAT, αποκαλύφθηκε μόνο όταν η εταιρεία απέκτησε πρόσβαση σε κάποιον command-and-control server ο οποίος είχε δεχθεί επίθεση.



Η McAfee κατάφερε να συλλέξει τα logs του server και να αρχίσει να ξετυλίγει το νήμα των επιθέσεων με την διάρκεια των επιθέσεων να κυμαίνεται από ένα μήνα έως και δύο χρόνια, όπως έγινε και στην περίπτωση της επίθεσης σε Ολυμπιακή Επιτροπή ασιατικής χώρας, η οποία όμως δεν κατονομάζεται.



[via]

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home