Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Microsoft Epic Fail: O Chrome είναι trojan


Γελάει το σύμπαν με ένα ακόμα epic fail της Microsoft.

Συγκεκριμένα προβλήματα στους χρήστες του browser Chrome δημιούργησε η ενημέρωση του Microsoft Security Essentials και του Microsoft Forefront.

Τα λογισμικά αυτά λανθασμένα ξεκίνησαν μετά την ενημέρωση να κατατάσσουν το εκτελέσιμο αρχείο του Chrome στην κατηγορία του trojan Zeus ενός από τα πιο επικίνδυνα trojans, προορισμένο να κλέβει τραπεζικούς κωδικούς.

Η Microsoft διόρθωσε το πρόβλημα μόλις λίγες ώρες αργότερα. Στο ενδιάμεσο όμως πολλοί χρήστες Chrome αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα αφού το λογισμικό προστασίας της Microsoft τους δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω του Chrome.

Σύμφωνα με τον The Register οι beta εκδόσεις του Chrome δεν επηρεάζονταν από την ενημέρωση ασφάλειας του Security Essentials. H Google δεν επιβεβαίωσε τις παραπάνω πληροφορίες, ενώ η Microsoft αρκέστηκε να αναρτήσει στο Malware Protection Center ότι "εντοπίστηκε λάθος PWS: Wind32/Ζbot", όπου Zbot είναι η άλλη ονομασία του Zeus.

Λίγο αργότερα την Παρασκευή και μετά την δημοσιοποίηση του γεγονότος, εκπρόσωπος της Microsoft δήλωσε:

"Έχουμε ήδη λύση το θέμα - εκδόθηκε ανανεωμένη υπογραφή (1.113.672.0) στις 9:57 π.μ. PDT - όμως περίπου 3000 χρήστες έχουν επηρεαστεί. Οι χρήστες αυτοί θα πρέπει να ενημερώσουν χειροκίνητα το Microsoft Security Essentials και μετά να επανεγκαταστήσουν τον Chrome.

Ζητούμε συγνώμη για την αναστάτωση που μπορεί να προκλήθηκε."

Αρκετές ώρες αργότερα η Google ανακοίνωσε μέσω blog post πως σχεδιάζει την έκδοση ενημέρωσης η οποία θα επιδιορθώνει αυτόματα τις κατεστραμμένες εγκαταστάσεις Chrome ενώ το post περιείχε και οδηγίες για το πως μπορεί να γίνει αυτό.

[via]

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home