Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Google: Παρακάμπτει Δικλείδες Ασφαλείας Browser



Η συνεχιζόμενη συζήτηση για την ιδιωτικότητα στο Διαδίκτυο, η οποία ξεκίνησε όταν αποκαλύφθηκε πως applications έδιναν πρόσβαση στα δεδομένα του χρήστη χωρίς την έγκρισή του, πήρε νέα τροπή μετά τις αποκαλύψεις που θέλουν τη Google και άλλες διαφημιστικές εταιρίες να παρακαμπτουν τις δικλείδες ασφαλείας του Safari για τα προσωπικά δεδομένα με σκοπό να καταγράψουν δεδομένα χρήσης του browser της Apple.

Η Google ισχυρίζεται πως σταμάτησε να χρησιμοποιεί τον εν λόγω κώδικα αφότου ήρθε σε επαφή μαζί της η εφημερίδα. Τον ίδιο κώδικα χρησιμοποιούσαν και εταιρίες διαφημίσεων όπως η Vibrant Media, η Μedia Innovation Group που ανήκει στην WPP και η PointRoll.

Σύμφωνα με αναφορά της Wall Street Journal, η Google και οι παραπάνω εταιρίες έκαναν χρήση κάποιου "ειδικού κώδικα" που ξεγελούσε τον browser ώστε να επιτρέψει την παρακολούθηση της χρήσης του, κάτι το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένος να απαγορεύει.

H έρευνα που διεξήγαγε η Wall Street Journal έδειξε οτι ο ίδιος κώδικας που χρησιμοποιούνταν για την παρακολούθηση της χρήσης σε διαφημίσεις των iPhones αλλά και των υπολογιστών της Apple, ήταν παρών σε 22 από τις εφαρμογές του Web's top 100.

Παράλληλα, ενώ υποτίθεται πως σταματούσε τη δράση του εντός δύο ημερών, βρέθηκε να επιτρέπει την δημιουργία περισσότερων cookies που θα βοηθούσαν στην παρακολούθηση των δραστηριοτήτων του χρήστη.



Το παραπάνω γραφικό (click to resize image) εξηγεί πως ήταν δυνατή η παράκαμψη της ασφάλειας, με την εισαγωγή κώδικα που παρακολουθούσε την επισκεψιμότητα προς τις ιστοσελίδες καθώς και την συμπεριφορά εντός αυτών.

Όπως καταλαβαίνετε, αν η Google έχει κατορθώσει να παραβιάζει την ιδιωτικοτητά μας στους άλλους browsers, φανταστείτε τι θα γίνεται με τον Chrome browser που της ανήκει.

[via]

Labels: , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home