Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Έφτασε το τέλος των HTC Custom ROMs(;)

HTC-War

Μεγάλη αναστάτωση έχει φέρει στο χώρο των Android Custom ROMs το κλείσιμο ιστοσελίδας εύρεσης HTC Cooking ROMs.

Οι απανταχού Cookers (αυτοί που “μαγειρεύουν” τις ROM) έχουν θορυβηθεί από το όλο θέμα και μαζί τους τα εκατομμύρια όλων αυτών που αναζητούν κάτι διαφορετικό για την HTC συσκευή τους.

Δεν θα ήθελα να σταθώ στο πως έκλεισε το HTCruu.com αυτό λίγο πολύ το αναφέραμε και σε προηγούμενο post.

Αυτό που θα πρέπει να μας βάλει σε υποψίες είναι το γιατί η HTC ξεκινά τώρα ένα πόλεμο με την κοινότητα των ROM Cookers, και κατά πόσο τελικά θέλει να τον ξεκινήσει.

Καταρχάς πρέπει να επισημάνω ότι η HTC είναι εντός των νόμιμων δικαιωμάτων της να πατάξει τη διανομή της οποιαδήποτε Sense-ROM, επειδή το Sense είναι ένα ιδιόκτητο skin και τόσο οι Android developers όσο και oι ROM cookers δεν έχουν νόμιμο δικαίωμα ούτε να το τροποποιούν ούτε να αναδιανέμουν εφαρμογές ή ROMs που βασίζονται σε αυτό.

Ωστόσο, αυτό έρχεται σε αντίθεση με την παραδοσιακά φιλική προς την ανάπτυξη custom ROMs ή την τουλάχιστον ανεκτική πολίτικη της HTC όλα αυτά τα χρόνια, που κακά τα ψέμματα την βοήθησε μέγιστα στο να αναρριχηθεί στην κορυφή των κατασκευαστών smartphones.

Με αυτό τον τρόπο η HTC κατόρθωσε από το 2005 να προσελκύσει τους “ψαγμένους” χρήστες τόσο με τις πρώτες συσκευές της με Windows Mobile (P3300, P3600, TyTN κ.α) όσο και μετέπειτα με την έλευση του Android.
Κατά διαστήματα βέβαια τράβαγε το αυτί της κοινότητας, βάζοντας μικρο-εμπόδια αλλά ποτέ δεν είχε κάνει κάτι αντίστοιχο ενώ μπορούσε και είχε το κάθε δικαίωμα.

Αν όμως δούμε το όλο θέμα ξεκάθαρα, δεν νομίζω ότι η HTC κόπτεται και τόσο για την τροποποίηση του Sense και των υπό δημιουργία ROM, αυτό που την ενδιαφέρει περισσότερο είναι η παράνομη διανομή του firmware της, ιδιαίτερα δε το κομμάτι εκείνο που είναι υπό δοκιμή (pre-release test builds) και που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα.

Βλέπετε, δεν είναι και λίγο πριν από την επίσημη διάθεση ενός firmware αυτό να δίνεται προς τα έξω υπό την οποιαδήποτε μορφή, έτσι δυστυχώς το HTCruu.com έπεσε θύμα της ημιμάθειας του εν λόγου δικηγόρου καθώς οι custom roms που έδινε προς διάθεση είχαν ονομασίες που παρέπεμπαν σε κάτι τέτοιο (“Vivow”, “Supersonic” κ.α), ασχέτως αν τελικά αυτές δεν ήταν σε καμία περίπτωση pre-release versions.

Βέβαια υπάρχει και το ενδεχόμενο να ήταν ένα έμμεσο μήνυμα της HTC προς την κοινότητα των ROM Cookers έτσι ώστε να γίνουν πιο προσεκτικοί μη θέλοντας όμως να έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση μαζί τους.

Το παραπάνω γεγονός μπορεί να εξηγεί και το γιατί “κατέβηκε” το συγκεκριμένο site -εύκολος στόχος- και όχι κάποιο άλλο όπως το forum των XDA Developers, όπου και γίνεται η πρωτογενής ανάπτυξη των εκάστοτε ROMs με την οποιαδήποτε κωδική ονομασία. ;)

[via]

Labels: , , ,



"Έπεσε" το Facebook !


Η The Next Web και το Gizmodo αναφέρουν ότι πολλοί χρήστες ανα την υφήλιο έχουν πρόβλημα με τη σύνδεση τους στους servers του Facebook.

Εδώ, στο Ελλάδα από εχθές το πρωί το πρόβλημα υφίσταται με αποτέλεσμα να υπάρχει αδυναμία σύνδεσης ευτυχώς ξεπεράστηκε άμεσα με το tip της αφαίρεσης του "www." από το url της σύνδεσης σε αυτό.

Όποιος λοιπόν έχει ακόμα πρόβλημα, ή αν του παρουσιαστεί ξανά, δεν έχει παρά να πληκτρολογήσει στο browser του το https://facebook.com αντί του https://www.facebook.com και να μπει κανονικά.. 

Για περισσότερες πληροφορίες, και για να ελέγξετε την κατάσταση του δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε τα downforeveryoneorjustme και downrightnow.


" Give it a try"  λοιπόν....




Labels: , , ,



HTC: "Κατεβάζει" Servers με Custom ROMs


Το HTCruu.com ήταν μέχρι πριν λίγες ημέρες  ένα από τα καλύτερα μέρη για να κατεβάσει κάποιος custom roms για το HTC smartphone του.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν η HTC να κλείσει την συγκεκριμένη σελίδα καθώς καταπατούσε εμπορικό της σήμα και πνευματικά δικαιώματα που δικαιωματικά της ανήκουν.

Μάλιστα το νομικό τμήμα της εταιρείας ζήτησε από τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας εκτός από το να την κλείσει να του παραδώσει και όλες τις Custom ROMs που αυτό είχε "ανεβασμένες", κάτι που τελικά έγινε, με αποτέλεσμα το όλο ζήτημα να μη φθάσει στα δικαστήρια.

Εκ του αποτελέσματος βλέπουμε ότι η HTC συνεχίζει να βάζει εμπόδια στην κοινότητα των Custom ROMs, ενώ η συγκεκριμένη διαμάχη ίσως αποτελεί στροφή της εταιρείας σε πιο επιθετική πολιτική.

[via]

Labels: , , , , ,



How To: Βασικοί Κανόνες Εγκατάστασης SSD Δίσκων σε Windows

win-ssd
Την περασμένη εβδομάδα είδαμε πως μπορούμε να στήσουμε σωστά τον SSD Δίσκο μας σε Linux συστήματα, σήμερα θα δούμε τα αντίστοιχα Tips & Τweaks για τα Windows.

 

Επιλέγουμε ACHI Mode

Πάμε στο BIOS της Μητρικής μας και επιλέγουμε τον SATA controller μας  να μπεί σε AHCI mode καθώς το AHCI χρειάζεται για να έχουμε TRIM support στα Windows.

acchi

Επιβεβαιώνουμε ότι όντος έγινε η αλλαγή βλέποντας μέσα από τα Windows >  Start > Control Panel > Device manager > IDE ATA/ATAPI controllers  ότι υπάρχει ο Ιntel AHCI controller .

 

Έλεγχος του TRIM

trim

Tο TRIM  ξεκινά αυτόματα ως υπηρεσία στα Win 7 - 8 , το τσεκάρουμε όπως παρακάτω:

Start Menu > γράφουμε CMD στο search box > Δεξι κλικ επάνω στο CMD icon > Run as Administrator >και γράφουμε στο command line:
 “fsutil behavior query DisableDeleteNotify” (χωρίς τα“” ), και πατώντας Enter.

Αν το αποτέλεσμα είναι “0″, το TRIM δουλεύει  αν είναι  “1″, τότε το θα πρέπει να το ενεργοποιήσουμε εμείς δίνοντας :
fsutil behavior query|set DisableDeleteNotify = 0″

defr1sch

 

Κλείνουμε το Disk Defragmenter Schedule

Start Menu > All Programs > Accessories > System Tools > Disk Defragmenter > Επιλέγουμε το Configure schedule > και ξετσεκάρουμε το Run on a Schedule box > επιλεγουμε OK > Close με Χ.

Disk Defragmenter

 

Απενεργοποιούμε το Disk Defragmenter

Start Menu > Δεξί κλικ Computer > Manage > Services and Applications > Services > βρίσκουμε από την λίστα το Disk Defragmenter > το ανοίγουμε και στο Startup type > επιλέγουμε Disabled > OK.

index

 

Απενεργοποιούμε το Drive Indexing

Κατά τον ίδιο τρόπο απενεργοποιούμε το Drive Indexing:
Start Menu > Right-Click Computer > Manage > Services and Applications > Services > Right-Click Windows Search > Properties > Find Startup type > Επιλέγουμε Disabled >  OK.

allowf

Επίσης πάμε Start Menu > Computer > Right click στον Δίσκο SSD > Properties >Και αποεπιλέγουμε το "Allow files on this drive to have contents indexed in addition to file properties" > OK.

 

Απενεργοποιούμε το  Pagefile:

Screenshot from 2013-01-27 15:56:54

Start Menu > Right-Click Computer > Properties > Advanced System Settings > Advanced Tab > Performance Settings > Advance Tab > Click Change στο Virtual Memory > Αποεπιλέγουμε το "Automatically manage paging file size for all drives "> και επιλέγουμε από κάτω το "No paging file" >Πατάμε Set > OK > Κάνουμε Restart το computer.

Αυτό ήταν... είστε έτοιμοι να απολαύσετε τον νέο σας δίσκο SSD !

Labels: , , , ,



Παρακολουθείστε τους Δίσκους σας με το HD Sentinel

Hard Disk Sentinel Pro

Hard Disk Sentinel

Το Hard Disk Sentinel (HDSentinel) είναι ένα πολυ-λειτουργικό εργαλείο εξέτασης, παρακολούθησης, ανάλυσης και επισκευής Δίσκων.
Μέσα από ένα πλήθος διεργασιών διορθώνει τα όποια προβλήματα χαρίζοντας έτσι στον δίσκο μας παραπάνω χρόνια ζωής. Το Hard Disk Sentinel δίνει πλήρη περιγραφή με συμβουλές και αναλυτικές πληροφορίες δίνοντας μας ένα πλήθος από διαφορετικές προειδοποιήσεις και επιλογές εξασφαλίζοντας έτσι τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια των πολύτιμων δεδομένων μας.
Το καλό με το συγκεκριμένο εργαλείο είναι ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε ξεχωριστά εργαλεία παρακολούθησης καθώς πρόκειται για ένα ενιαίο λογισμικό που υποστηρίζει όλους τους δίσκους που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή.
5bad sectors
Με το Hard Disk Sentinel μπορούμε να δούμε σε τι κατάσταση είναι ο δίσκος μας , τη θερμοκρασία του και όλες τις SMART πληροφορίες του.
0hdparm
Επίσης μετρά την ταχύτητα διαμεταγωγής σε πραγματικό χρόνο ότι κάνει δηλαδή και η εντολή
sudo hdparm -t /dev/sdΧ
και βοηθάει στον εντοπισμό πιθανών bad sectors, εξαιρώντας τους από την αποθήκευση των πολύτιμων δεδομένων μας.

Κατάλογος των χαρακτηριστικών

*Οι πληροφορίες που εμφανίζονται είναι:

Command line options

3.verbose
Mε τους ανάλογους “διακόπτες¨ μπορείτε να καθορίσετε τα παρακάτω.

Άδεια

Το Hard Disk Sentinel Linux έκδοση είναι ΔΩΡΕΑΝ εν αντιθέσει με την υπό πληρωμή έκδοση για Windows.

Κατεβάστε το Hard Disk Sentinel Linux

Download Hard Disk Sentinel 32-bit Linux
DOWNLOAD
Download Disk Sentinel 64-bit Linux
DOWNLOAD

Εγκατάσταση:

Μετά τη λήψη του αρχείου κάνουμε τα παρακάτω:

Παραδείγματα

solid
sudo ./HDSentinel -solid
Με την παραπάνω πολύ χρήσιμη εντολή βλέπουμε γενικές πληροφορίες των δίσκων μας στο terminal.
Συγκεκριμένα ο πρώτος δίσκος του παραδείγματός  μας έχει τις εξής πληροφορίες:
List disk (/dev/sda) ,
temperature (? δεν εχει είναι SSD),
health% (100),
power on hours (3436),
disk model (INTEL_SSDSA2M160G2GC),
disk serial (CVPO951003WQ160AGN 152628),
size: (152628)

0-r
sudo ./HDSentinel -r
Βλέπουμε ΟΛΕΣ τις πληροφορίες που αφορούν τους δίσκους μας σε αρχείο καταγραφής το όποιο και αποθηκεύεται αυτόματα (report.txt) στο /home, για να το ανοίξουμε με το Libre Office θέλει root δικαιώματα.
 sudo ./HDSentinel | awk '{print $2, $1, $7}'
Βλέπουμε μόνο θερμοκρασία, drive, μέγεθος
42 /dev/sda 76324
30 /dev/sdb 238472
46 /dev/sdc 238475
? /dev/sdd 0
? /dev/sde 1963
 sudo ./HDSentinel -solid | awk '{print $2, $1, $5}' | grep -v "^?" | sort -nr
Βλέπουμε μόνο temperature, drive, model ID, υψηλότερη θερμοκρασία (sorting), drives χωρίς θερμοκρασία εξαιρούνται:
 sudo ./HDSentinel -solid | awk '{print $2, $1, $5}' | grep -v "^?" | sort -nr
46 /dev/sdc WDC_WD2500JS-00MHB0
42 /dev/sda WDC_WD800JD-8LSA0
30 /dev/sdb ST3250624A
 sudo ./HDSentinel -solid | awk '{print $3, $2, $1}' | grep -v "^?" | sort -n
Βλέπουμε μόνο health, temperature, drive, lowest health on top, drives χωρίς θερμοκρασία εξαιρούνται :
3 42 /dev/sda
100 30 /dev/sdb
100 46 /dev/sdc
Βλέπουμε μόνο θερμοκρασία, drive, μέγεθος
sudo ./HDSentinel | awk '{print $2, $1, $7}'
42 /dev/sda 76324
30 /dev/sdb 238472
46 /dev/sdc 238475
? /dev/sdd 0
? /dev/sde 1963
Βλέπουμε μόνο temperature, drive, model ID, υψηλότερη θερμοκρασία (sorting), drives χωρίς θερμοκρασία εξαιρούνται:
 sudo ./HDSentinel -solid | awk '{print $2, $1, $5}' | grep -v "^?" | sort -nr
46 /dev/sdc WDC_WD2500JS-00MHB0
42 /dev/sda WDC_WD800JD-8LSA0
30 /dev/sdb ST3250624A
Βλέπουμε μόνο health, temperature, drive, lowest health on top, drives χωρίς θερμοκρασία εξαιρούνται :
 sudo ./HDSentinel -solid | awk '{print $3, $2, $1}' | grep -v "^?" | sort -n
3 42 /dev/sda
100 30 /dev/sdb
100 46 /dev/sdc

Συμβατότητα

Αυτή η έκδοση έχει δοκιμαστεί με επιτυχία στα ακόλουθα συστήματα:

Labels: , , , , , ,



Firefox OS: Παρουσιάστηκαν οι δύο πρώτες συσκευές

10523_1358885630-full
Το τελευταίο διάστημα ακούμε όλο και περισσότερο για το Firefox OS αλλά και για συσκευές με αυτό, χωρίς όμως να βλέπουμε κάτι σε smartphone που να το υιοθετεί. Ξέρουμε πως περίπου θα μοιάζει, τι περίπου θα μας προσφέρει, δεν ξέρουμε όμως σε τι συσκευές θα τρέξει.

Σκοπός δεν είναι φυσικά να δούμε το πως ανταποκρίνεται σε hardware άλλης συσκευής, που μπορεί και να υπερκαλύπτει τα όσα ζητά το λειτουργικό, αλλά να δούμε πως λειτουργεί με βάση τα στάνταρ που θέτει η ίδια η Mozilla. Ξέροντας λοιπόν πως περιμένουμε κάτι μέσα στο 2013, μέσω πηγών μαθαίνουμε για τα δύο πρώτα developers phones της , το Keon και το Peak.

Στο Keon λοιπόν διακρίνουμε ιδιαίτερα χαμηλά χαρακτηριστικά, δηλαδή οθόνη 3,5 ιντσών HVGA, επεξεργαστή ενός πυρήνα Snapdragon S1 στο 1GHz, μνήμη RAM στα 512MB, κάμερα στα 3MP και εσωτερική μνήμη στα 4GB. Το Peak τώρα είναι σαφώς καλύτερο, με οθόνη 4,3 ιντσών qHD, επεξεργαστή δυο πυρήνων Snapdragon S4 στο 1,2GHz, οπίσθια κάμερα στα 8MP καθώς επίσης και εμπρόσθια στα 2MP. Και τα δυο, από τα όσα γνωρίζουμε, θα λειτουργούν σε 3G δίκτυα (2100, 1900 και 900MHz).

Οι συσκευές έχουν κατασκευαστεί από τις ισπανικές Geeksphone και Telefonica και θα είναι διαθέσιμες αποκλειστικά σε developers, χωρίς να έχει γίνει γνωστή η τιμή στην οποία θα μπορούν να τα προμηθευτούν οι ενδιαφερόμενοι.

[via]

Labels: , , ,



Συνελήφθησαν Bank Hackers

avis_recherche_mitnick
Οι διωκτικές αρχές των ΗΠΑ αναφέρουν ότι έχουν απαγγείλει κατηγορίες σε τρία άτομα για κατασκευή και διανομή ενός ιού που μόλυνε πάνω από ένα εκατομμύριο υπολογιστές σε όλο τον κόσμο.

Ισχυρίζονται ότι ο ιός Gozi χρησιμοποιήθηκε για την απόκτηση πρόσβασης σε προσωπικές τραπεζικές πληροφορίες με αποτέλεσμα την κλοπή εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ κατά την περίοδο 2005-2011.

Οι ύποπτοι, ένας Ρώσος, ένας Λιθουανός και ένας Ρουμάνος, λειτουργούσαν "ένα σύγχρονο κύκλωμα ληστειών τραπεζών, που δεν απαιτούσε τη χρήση ούτε όπλων, ούτε μασκών", αναφέρουν οι αρχές. Οι τρεις ύποπτοι, όλοι ηλικίας 25-28 ετών, έχουν ήδη συλληφθεί.

Ο Nikita Kuzmin, 25 ετών ρωσικής καταγωγής, δήλωσε ένοχος των κατηγοριών τον Μάιο του 2011, δήλωσε ο Ομοσπονδιακός Εισαγγελέας των ΗΠΑ Preet Bharara σε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη. Οι διαδικασίες έκδοσης των υπόλοιπων δύο κατηγορουμένων - του Ρουμάνου Mihai Ionut Paunescu, 28 ετών και του Λιθουανού Deniss Calovskis, 27 ετών - είναι σε εξέλιξη.

Η έρευνα της κυβέρνησης των ΗΠΑ που είναι σε εξέλιξη ισχυρίζεται ότι η δράση των τριών ξεκίνησε στην Ευρώπη και αργότερα επεκτάθηκε και στις ΗΠΑ, όπου σε κάποια στιγμή μολύνθηκαν και πάνω από 190 υπολογιστές που ανήκουν στην υπηρεσία διαστήματος και αεροναυπηγικής των ΗΠΑ (NASA).

Αναφέρουν ότι Kuzmin και οι συγκατηγορούμενοι του - με τα ψευδώνυμα Virus και Miami - κατάφεραν να αποκομίσουν με παράνομο τρόπο τουλάχιστον $50 εκατομμύρια με τη χρήση του ιού αυτού.

"Η υπόθεση αυτή θα πρέπει να αφυπνίσει τις τράπεζες αλλά και τους καταναλωτές, καθώς το έγκλημα στον κυβερνοχώρο παραμένει μια από τις μεγαλύτερες απειλές που αντιμετωπίζουμε και δεν πρόκειται να εκλείψει σύντομα", δήλωσε ο κ. Bharara.

Είπε, ακόμα, ότι το FBI είχε συνεργαστεί με αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, για να εντοπιστεί το κύκλωμα, ένα από το τα πιο βλαβερό για τις τσέπες των θυμάτων από όσα έχει συναντήσει.

[via]

Labels: , , ,



How To: Βασικοί κανόνες εγκατάστασης SSD Δίσκων σε Linux

ssd-linux
Για τους SSD δίσκους, για το τι αυτοί μας εξασφαλίζουν και για το πως τους μορφοποιούμε, έχουμε αναφερθεί και κατά το παρελθόν. Σήμερα θα δούμε μερικούς βασικούς κανόνες εγκατάστασης τους σε ένα Linux-based system, εξασφαλίζοντας έτσι μέγιστη απόδοση και διάρκεια ζωής. Toυς SSD τους χρησιμοποιούμε επι των πλείστων για boot drives καθώς δεν είναι οι πλέον κατάλληλοι για αποθήκευση τόσο λόγω του αυξημένου κόστους όσο και λόγω του συγκεκριμένου αριθμού εγγραφών-επανεγγραφών .
Βασική προϋπόθεση είναι ο δίσκος μας να είναι "φορμαρισμένος" σε ext4 file system λόγω της υποστήριξης του SSD TRIM και να έχουμε μετακινήσει το swap partition εκτός SSD καθώς μειώνεται η διάρκεια ζωής του .

Κανόνας 1oς: Βρείτε το device name του SSD

ssd-device-name

Για να δούμε το device name του SSD μας δίνουμε μέσω terminal:
 sudo fdisk -l

Στο παράδειγμά μας ο δίσκος SSD έχει device name το sda και είναι κομμένος σε τέσσερα partition, τρία ext4 (2 root & home για το Linux Mint, 1 για το Ubuntu) και ένα ntfs για dual booting με windows. Προσέξτε την απουσία του swap Partition !!

Κανόνας 2ος: Disk head scheduler για SSDs

Ο disk head scheduler βελτιστοποιεί τη σειρά των αιτήσεων ανάγνωσης / εγγραφής εξετάζοντας τη θέση της κεφαλής του σκληρού δίσκου. Όπως αντιλαμβάνεστε στον SSD δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο για αυτό και χρησιμοποιούμε τον “διακόπτη” (no-operation).

Για να το κάνουμε αυτό δίνουμε μέσω terminal:
 sudo gedit /etc/rc.local
και εισάγουμε την “γραμμή”
echo noop > /sys/block/sda/queue/scheduler
Όπου sda αντικαθιστούμε κατά περίπτωση με την ονομασία του δίσκου μας.

Κανόνας 3oς: Ειδικά flags για τα mounts

Από προεπιλογή, πολλές διανομές χρησιμοποιούν το «relatime« flag για την ενημέρωση των metadata στο mount , κάτι που εδώ όμως επιβάλλεται να παραλείψουμε. Το συγκεκριμένο tip είναι το πλέον σημαντικό καθώς εξασφαλίζει στον SSD μας μέγιστη απόδοση και μακροζωία με τη μείωση των περιττών εγγραφών.

Για αυτό λοιπόν δίνουμε μεσω terminal:
 sudo gedit /etc/fstab

Μας ενδιαφέρει το τι δηλώνεται μετά το ext4 αφαιρούμε το option ‘relatime’ (εάν υπάρχει) προσθέτοντας τις τιμές ‘noatime’ και “discard” όπου και θα πρέπει ανάλογα με τα partition του ssd μας να γίνουν κάπως έτσι:
# / was on /dev/sda1 during installation
UUID=456041-3b2a-4535-a859-89d4eee388da / ext4 errors=remount-ro ,noatime,discard 0 1
# /home was on /dev/sda2 during installation
UUID=ddc7-a34f-4272-89ff-856968bdac17 /home ext4 defaults,noatime,discard,errors=remount-ro 0 2

Κανόνας 4oς: Ότι temporary... στη RAM

Oι καθημερινές εφαρμογές δημιουργούν πολλά αρχεία καταγραφής με αποτέλεσμα να μειώνεται η διάρκεια ζωής του δίσκου μας.

Για να μειωθούν οι περιττές, προσωρινές εγγραφές των SSD μας δηλώνουμε στο /etc/fstab, κατά τον ίδιο τρόπο τα παρακάτω:
tmpfs /tmp tmpfs defaults,noatime,mode=1777 0 0
tmpfs /var/spool tmpfs defaults,noatime,mode=1777 0 0
tmpfs /var/tmp tmpfs defaults,noatime,mode=1777 0 0

Για τους ποιο hardcore users που δεν τους νοιάζει να χάσουν τα αρχεία καταγραφής (log files) μπορούν να δηλώσουν και αυτό:
tmpfs /var/log tmpfs defaults,noatime,mode=0755 0 0

Κανόνας 5oς: Εντολή fstrim και ext4 file system

Το TRIM είναι κάτι σαν αυτόματη ανασυγκρότηση και το έχουν όλοι οι SSD τελευταίας γενιάς, βοηθώντας τους να παραμένουν πάντα γρήγοροι.

Το ext4 file system είναι ότι καλύτερο, αυτή την στιγμή, από πλευράς υποστήριξης του TRIM και η επιλογή του από έναν απλό χρήστη είναι μονόδρομος .

Για αυτό λοιπόν χρειάζεται να δίνουμε περιοδικά την εντολή:
sudo fstrim -v /

Κανόνας 6oς: Έχουμε πολύ RAM, περιορίζουμε το SWAP

Εάν έχουμε πάνω από 4GB μνήμη δίνουμε μέσω terminal:
echo "vm.swappiness=0"|sudo tee -a /etc/sysctl.conf

Κανόνας 7oς: Μετακινούμε το cashe των browser

Όλα τα προγράμματα περιήγησης, όπως και ο Mozilla Firefox γράφουν στο cashe υπερβολικά συχνά δεδομένα, με αποτέλεσμα αυτό να μην είναι και ότι καλύτερο για την ζωή ενός SSD.

Για να μετακινήσουμε τη cache του Firefox κάνουμε τα παρακάτω:
Πληκτρολογούμε στην navigation toolbar "about:config" και κάνοντας δεξί κλικ οπουδήποτε επιλέγουμε New -> String, προσθέτοντας το λεκτικό: “browser.cache.disk.parent_directory”.

Εν συνεχεία κάνουμε modify στο νέο string που μόλις ονομάσαμε δηλώνοντας ένα directory εκτός SSD δίσκου. Αν δεν έχουμε άλλον δίσκο τότε δηλώνουμε το directory “/tmp”.

Αυτό ήταν η αξιοπιστία και η "περιορισμένη" διάρκεια ζωής του SSD μας μόλις αυξήθηκε...
Enjoy !!

Labels: , , , ,



Google: Θέλει να καταργήσει το password

Google: Αλλαγή πολιτικής απορρήτου

H Google εξετάζει νέες τεχνολογίες που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τη χρήση των password, όπως μία μικροσκοπική κάρτα USB της εταιρείας Yubico η οποία θα μπορούσε να επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται αυτόματα στο λογαριασμό τους.

Σε άρθρο του περιοδικού IEEE Security & Privacy που πρόκειται να "κυκλοφορήσει" τις επόμενες ημέρες, ο αντιπρόεδρος ασφαλείας τής Google Eric Grosse και ο μηχανικός Mayank Upadhyay, εξετάζουν διάφορες μεθόδους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες αντί της κλασσικής χειροκίνητης εισαγωγής των password στο άμεσο μέλλον.

Οι δύο άντρες μίλησαν στο Wired και αποκάλυψαν τη λύση της κάρτας της Yubico η οποία φυσικά είναι κρυπτογραφημένη και όταν κάποιος χρήστης τη χρησιμοποιήσει σε μία συσκευή, αυτόματα θα μπορεί να συνδεθεί στο λογαριασμό του που διατηρεί σε μία υπηρεσία, όπως για παράδειγμα στο Gmail, στο Google Drive κ.λπ.

Η χρήση συσκευών για την είσοδο χρηστών σε υπηρεσίες web δεν είναι κάτι νέο, αφού χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια στην ηλεκτρονική τραπεζική με επιτυχία, αλλά σαν ένα πρόσθετο μέτρο ασφαλείας παρέχοντας έναν πρόσθετο κωδικό, και όχι όπως εξετάζουν από τη Google, να είναι η ίδια η συσκευή το μέσο πρόσβασης.

Η στιγμή που θα σταματήσουμε να "πονοκεφαλιάζουμε" για να θυμόμαστε τον κωδικό μας για να συνδεθούμε, ίσως τελικά δεν είναι και τόσο κοντά, αφού θα πρέπει να βρεθούν ικανοποιητικές λύσεις στα πολύ σημαντικά ζητήματα του κόστους (των καρτών), αλλά και της ασφάλειας, αφού εάν η "μαγική" κάρτα βρεθεί στα χέρια κάποιου τρίτου, μέσω αυτής θα έχει αυτόματα πρόσβαση σε όποια web υπηρεσία αντιστοιχούν τα στοιχεία τα οποία ενσωματώνονται.

[via]

Labels: , , ,



How To: Πως κρύβουμε αρχεία μέσα σε εικόνες στο Linux

zip-silver-black
Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να κρύψουμε αρχεία μέσα σε μια εικόνα στο Linux!

Το όλο concept είναι πάρα πολύ απλό αρκεί να κάνουμε τα παρακάτω:

How To: Πως κρύβουμε αρχεία μέσα σε εικόνες σε Linux:

Θα χρειαστούμε ένα αρχείο εικόνας και ένα αρχείο mp3 συμπιεσμένο σε μορφή zip .

00

Στο παράδειγμά μας έχουμε την εικόνα osarena.png και το συμπιεσμένο αρχείο krypseme.zip το οποίο και περιέχει ένα το αρχείο MP3 (Los Gatos Locos - Hate Train.mp3).

1

Για να κρύψουμε στην εικόνα μας το Los Gatos Locos - Hate Train.mp3  αρκεί να τρέξουμε την παρακάτω εντολή στο terminal:
 
cat osarena.png krypseme.zip > psaxe_den_tha_me_deis.png

Τι κάνουμε όμως με την εντολή ‘cat‘ που μόλις δώσαμε;
Λέμε να διαβάσει το αρχείο εικόνας, εν συνεχεία να διαβάσει το zip αρχείο και στο τέλος να συνδυάσει και τα δύο μαζί σε ένα νέο αρχείο με την ονομασία psaxe_den_tha_me_deis.png.

Μόλις δώσουμε την παραπάνω εντολή ένα νέο αρχείο εικόνας θα μας εμφανιστεί

2
Για να τεστάρουμε ότι όντος υπάρχει συμπιεσμένο αρχείο μέσα στη νέα εικόνα αρκεί να δώσουμε την εντολή unzip -t (όπου -t=test):
unzip -t psaxe_den_tha_me_deis.png

Όπου και θα μας "ξεράσει" ένα μήνυμα σαν αυτό:
Archive: psaxe_den_tha_me_deis.png
warning [psaxe_den_tha_me_deis.png]: 80333 extra bytes at beginning or within zipfile
(attempting to process anyway)
testing: Los Gatos Locos - Hate Train.mp3 OK
No errors detected in compressed data of psaxe_den_tha_me_deis.png.
Προσέξτε το warning message... βλέπουμε ότι μέσα στο psaxe_den_tha_me_deis.png υπάρχουν στην αρχή κάποια bytes (80333), που έχουν να κάνουν με την απεικόνιση της εικόνας psaxe_den_tha_me_deis.png αλλά χωρίς να επηρεάζουν το συμπιεσμένο αρχείο .

3

Καλό το τεστάρισμα αλλά θα πρέπει και να το αποσυμπιέσουμε για να δούμε αν όντος παίζει το αρχείο MP3 .. δίνουμε λοιπόν μέσω terminal και πάλι:
unzip psaxe_den_tha_me_deis.png
 
και αυτό ήταν θα μας εμφανιστεί το mp3 μας....

Καλές ακροάσεις !

Labels: , , ,



Μega: Είναι εδώ με 50GB... Δωρεάν



Για τον ιδρυτή του Megaupload και την νέα του  MEGA-λη προσπάθεια μετά το κλείσιμο του Megaupload από το FBI τον Ιανουάριο του 2012, είχαμε γράψει και στο παρελθόν.

Όπως τελικά έγινε γνωστό, η υπηρεσία θα προσφέρει δωρεάν χώρο 50GB για όσους χρήστες θελήσουν να τη χρησιμοποιήσουν και εγγραφούν.

Τα 50GB είναι η μεγαλύτερη ποσότητα δωρεάν χώρου που προσφέρουν οι cloud υπηρεσίες όλων των εταιρειών. Χαρακτηριστικά, τα Dropbox και Sugarsync προσφέρουν 2-5GB ενώ το SkyDrive προσφέρει τον περισσότερο, ο οποίος φθάνει "μόλις" τα 25GB.

Ο Kim Dotcom επίσης προσπαθεί να ανακτήσει δεδομένα χρηστών που χάθηκαν από την παύση τού Megaupload, ενώ σημείωσε πως θα παραχωρήσει premium λογαριασμούς στη νέα υπηρεσία σε όσους χρήστες είχαν στην προηγούμενη, μόλις αυτό καταστεί εφικτό νομικά.

Όπως είναι φυσικό, η μουσική και η κινηματογραφική βιομηχανία ανησυχούν από την επανεμφάνιση του "Mega-πειρατή" και η νέα του υπηρεσία αναμένεται να βρεθεί στο μικροσκόπιο των αρχών από την πρώτη στιγμή.

Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγγραφείτε όσο πιο γρήγορα μπορείτε .... :)

[via]

Labels: , , ,



How To: Πρόσβαση σε αρχεία Linux μέσα από τα Windows


windows e -linux amici nel lavoro di boot

Δεν είναι λίγοι οι χρήστες Linux που λόγω ασυμβατότητας, έχουν εγκατεστημένα μέσω Dual-Booting, Windows στο pc τους.
Δυστυχώς όμως ενώ όλες οι διανομές Linux έχουν ενσωματωμένη υποστήριξη για Windows NTFS και FAT32, τα Windows για τους δικούς τους λόγους δεν μπορούν να διαβάσουν Linux κατατμήσεις, χωρίς την βοήθεια λογισμικού τρίτων.
Παρακάτω θα δούμε πως μπορούμε με την βοήθεια του open source εργαλείου Ext2Fsd, να έχουμε πρόσβαση μέσα από τα Windows, σε αρχεία που είναι εγκατεστημένα σε Linux Partitions .

DOWNLOAD

Το Ext2Fsd είναι ένας Windows file system driver για Ext2, Ext3 και Ext4 file systems το οποίο και επιτρέπει στα Windows να διαβάζουν Linux κατατμήσεις, παρέχοντας πρόσβαση στο σύστημα αρχείων, μέσω μιας μονάδας δίσκου .
image1
Μπορείτε να “καλέσετε” το Ext2Fsd τόσο κατά την εκκίνηση των windows όσο και κατά περίπτωση. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του που το κάνουν να ξεχωρίζει από αντίστοιχες υλοποιήσεις είναι ότι εκτός από το read-only mode που όλα διαθέτουν, μπορεί να πραγματοποιήσει εγγραφή δεδομένων μέσα σε Linux partition.

image2
Το Ext2 Volume Manage σας επιτρέπει να ορίσετε τα σημεία προσάρτησης (mount points) για κατατμήσεις του Linux σας και να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του Ext2Fsd.

image3
Αν δεν έχετε επιλέξει το Ext2Fsd να κάνει autostart κατά την εκκίνηση, θα πρέπει να πάτε μέσα στο Tools –> Service Management και να ξεκινήσετε την υπηρεσία του Ext2Fsd επιλέγοντας να γίνουν mount αυτόματα και ως μονάδες δίσκου οι Linux κατατμήσεις σας.

image5
Αν πάτε τώρα στην εξερεύνηση των Windows θα βρείτε τις Linux κατατμήσεις σας ως μονάδες δίσκου όπου και μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία τους άμεσα και χωρίς χρονοτριβή.

image4
Αυτό ήταν όπως βλέπεται και στο παράδειγμα μας η ένδειξη EXT3 File System είναι ορατή από τα windows και μπορείτε άνετα να κάνετε επισκόπηση των αρχείων σας.

[via]

Labels: , ,



Το Pirate Bay σε... Μουσείο


Ο-πρώτος-server-του-Pirate-Bay-σε-μουσείο-1


















Το Computer Μuseum στο Linköping έχει δημιουργήσει ένα αφιέρωμα στα 50 χρόνια του filesharing. Το κεντρικό έκθεμα της συλλογής είναι ο πρώτος server του Pirate Bay!

Το Pirate Bay δημιουργήθηκε το 2003 και θα κλείσει 10 χρόνια το Σεπτέμβριο. Αυτή τη στιγμή είναι το μεγαλύτερο αλλά και μακροβιότερο file sharing site στον κόσμο. Καθημερινά δέχεται εκατομμύρια επισκέψεις και όλο το Pirate Bay είναι πλέον στο cloud.

Όσοι επισκέπτεστε συχνά το εν λόγω site θα έχετε προσέξει ότι στη σημερινή του μορφή δεν είναιtracker και δεν φιλοξενεί torrent αρχεία, παρά magnet links. Αυτή η αλλαγή έχει κάνει πιο ελαφρύ το Pirate Bay.

Εκπρόσωπος του μουσείου δήλωσε σχετικά:
"Pirate Bay has become a contemporary historical phenomenon and the server signifies arevolution that begun in a dark grey metal box under a bed.”

[via]

Labels: , ,



Google Chrome με Φωνητικές Εντολές




Η χρήση της φωνής για τη διενέργεια αναζητήσεων στον υπολογιστή ή στο τηλέφωνο είναι αρκετά βολική, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορούν να γίνουν με τη χρήση φωνητικών εντολών. Φανταστείτε τη δυνατότητα υποβολής εγγράφων, διεξαγωγής rap battle ή τον έλεγχο χαρακτήρων παιχνιδιών μέσω του browser μόνο με τη χρήση της φωνής. Με την σημερινή κυκλοφορία του Chrome Beta, το μέλλον είναι πιο κοντά από ότι νομίζετε.

Με την ένταξη του Web Speech API για προγραμματιστές, οι χρήστες μπορούν να αρχίσουν να απολαμβάνουν μια νέα, διαδραστική εμπειρία χρήσης με τις web εφαρμογές, όπως σε αυτό το demo, όπου μπορεί να συντεθεί ένα e-mail με την ομιλία. Με αυτό το νέο JavaScript API οι προγραμματιστές μπορούν να ενσωματώσουν την αναγνώριση ομιλίας στις εφαρμογές τους στο διαδίκτυο. Έτσι, στο κοντινό μέλλον, θα μπορούμε να μιλάμε στις εφαρμογές και αυτές να εκτελούν διάφορες εργασίες.

Για να αποφευχθεί η επιβράδυνση του Chrome, η σημερινή έκδοση του Chrome Beta θα απενεργοποιήσει αυτόματα κάποιες επεκτάσεις στα Windows που μπορεί να έχουν προστεθεί από εφαρμογές τρίτων χωρίς τη γνώση των χρηστών. Η αρχική πρόθεση ήταν να δώσει στους χρήστες τη δυνατότητα να προσθέτουν χρήσιμες επεκτάσεις κατά την εγκατάσταση εφαρμογών, αλλά, δυστυχώς έχει γίνει ευρεία κατάχρηση αυτού του χαρακτηριστικού από τρίτους οι οποίοι πρόσθεσαν επεκτάσεις χωρίς να υπάρχει συγκατάθεση από τον χρήστη. Θα εμφανιστεί μια ειδοποίηση με επιλογή εκ νέου ενεργοποίησης των επεκτάσεων που έχουν απενεργοποιηθεί.

[via]

Labels: , , ,



Torrents: Ποινή φυλάκισης 5 ετών για μοίρασμα



Δικαστής στις ΗΠΑ επιβάλει ποινή φυλάκισης πέντε ετών, την υψηλότερη που έχει επιβληθεί ποτέ για θέματα διαμοιρασμού αρχείων στις ΗΠΑ, στον Jeremiah Perkins, επικεφαλής της ομάδας διαμοιρασμού αρχείων IMAGiNE, καθώς κάνοντας χρήση μιας βιντεοκάμερας έγραφε τις ταινίες που προβάλλονταν στις κινηματογραφικές αίθουσες και στη συνέχεια τις διένειμε στο διαδίκτυο.

Ο 40χρονος άνδρας από το Portsmouth, καταδικάστηκε εχθές από την Περιφερειακή Δικαστή των ΗΠΑ Arenda Allen Wright, σύμφωνα με το Wired. Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης, ο Perkins δήλωσε ένοχος συνωμοσίας για διάπραξη παραβιάσεων πνευματικών δικαιωμάτων με τον διαμοιρασμό ταινιών, μουσικής, παιχνιδιών και άλλων στο διαδίκτυο.

Ο Perkins - γνωστός και ως Butch Perkins, Stash και theestas - λέγεται ότι ήταν ο επικεφαλής μιας ομάδας που πήγαινε σε κινηματογραφικές αίθουσες, βιντεοσκοπούσε τις ταινίες, κατέγραφε τον ήχο, συγχρόνιζε τα αρχεία αυτά και στη συνέχεια διένειμαν το περιεχόμενο στο διαδίκτυο. Η ομάδα αυτή, γνωστότερη και ως IMAGiNE, έγινε από τις πιο "παραγωγικές" ομάδες κυκλοφορίας πειρατικού υλικού στον κόσμο μεταξύ των ετών 2009 και 2011.

Ένας από τους στόχους της ομάδας ήταν να κάνει τις ταινίες διαθέσιμες πριν την κυκλοφορία τους σε DVD. H IMAGiNE είχε ενοικιάσει servers σε Γαλλία, Καναδά και ΗΠΑ και είχε "φιλοξενήσει" και αρκετούς ιστοχώρους, όπως το unleashthe.net. Οι ιστοσελίδες περιλάμβαναν προφίλ μελών, torrent tracker, φόρουμ συζητήσεων, πίνακα ανακοινώσεων, ειδήσεις και τους κανόνες. Η ομάδα χρηματοδοτούνταν μέσω δωρεών και πληρωμών από άτομα που "κατέβαζαν" το υλικό της. Μεταξύ των ταινιών που έγινε γνωστό ότι "επεξεργάστηκαν" από την IMAGiNE είναι οι Friends With Benefits, Captain America: The First Avenger και Avatar.

Τα δικαστήρια στις ΗΠΑ έχουν γίνει πολύ πιο αυστηρά σε πρόσφατες περιπτώσεις διαμοιρασμού αρχείων. Τον Νοέμβριο, στον διαμοιραστή παράνομων αρχείων Kywan Fisher επιβλήθηκε βαρύ χρηματικό πρόστιμο ύψους $1,5 εκατομμυρίων, το μεγαλύτερο για περιπτώσεις διαφυγόντων κερδών από BitTorrent, για τον διαμοιρασμό 10 ταινιών σε ιστοσελίδα διαμοιρασμού αρχείων. Υπάρχει και η γνωστή υπόθεση της Jammie Thomas, η οποία κρίθηκε ένοχη για τον διαμοιρασμό 24 τραγουδιών προστατευμένων με πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο και πρόσφατα ανακοίνωσε ότι η υπόθεση θα εκδικαστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο, λόγω των "εξοντωτικών νομικών ζημιών" που επιβλήθηκαν από το εφετείο.

Τέσσερα ακόμα μέλη της ομάδας IMAGiNE δήλωσαν ένοχοι και καταδικάστηκαν για την συμμετοχή τους σε αυτή. Οι συγκατηγορούμενοι του Perkins, Gregory Cherwonik, Sean Lovelady και Willie Lambert καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 40, 23 και 30 μηνών αντίστοιχα. Για τον πέμπτο κατηγορούμενο η ανακοίνωση της ποινής έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο.

[via]

Labels: , , , ,



How To: Στείλτε email από την γραμμή εντολών


Παρακάτω θα δούμε έναν απλό τρόπο για να στέλνουμε email μέσω terminal command line, προσοχή όμως… o συγκεκριμένος τρόπος είναι μόνο για την αποστολή email χωρίς τις δυνατότητες ενός full text based email client.
Τα εργαλεία που θα χρειαστούμε είναι το “heirloom-mailx” και το “msmtp” όπου και θα τα βρούμε στα repository των περισσότερων distros. Σε Ubuntu related distros, το “heirloom-mailx” είναι εγκατεστημένο by default έτσι θα χρειαστεί να εγκαταστήσουμε μόνο το “msmtp”  δίνοντας από terminal την εντολή :
sudo apt-get install msmtp
Από την στιγμή που θα εγκαταστήσουμε τα παραπάνω πακέτα θα χρειαστεί να δημιουργήσουμε δύο αρχεία config στο home folder (ή στο /etc/ αν θέλουμε να έχουμε root δικαιώματα για περισσότερη ασφάλεια).

Το πρώτο είναι το .msmtprc όπου και θα πρέπει να του πούμε από που θα αντλήσει τις πληροφορίες μας .
Αν χρησιμοποιούμε το Gmail όπως οι περισσότεροι, στο .msmtprc αρχείο που θα δημιουργήσουμε, θα πρέπει να προσθέσουμε τα παρακάτω (βάζοντας φυσικά όπου απαιτείται τα στοιχεία μας) :

account gmail
host smtp.gmail.com
port 587
protocol smtp
auth on
from Το-Όνομά-μου
user Το-email-mou@gmail.com
password Τo-pass-word-mou
tls on
tls_nocertcheck
account default : gmail

Το δεύτερο config file που χρειαζόμαστε είναι το .mailrc όπου και θα προσθέσουμε την παρακάτω γραμμή κώδικα μέσα σε αυτό :
set sendmail=/usr/bin/msmtp
Εφόσον δημιουργήσουμε τα δύο παραπάνω αρχεία, θα πρέπει να δώσουμε το κατάλληλο ownership στο.msmtprc, ανοίγουμε λοιπόν το terminal και τρέχουμε την παρακάτω εντολή :
chmod 600 .msmtprc


Από αυτή την στιγμή και μετά μπορούμε να στείλουμε email από την command line με δύο τρόπους:
α. Τρόπος
- Ανοίγουμε το terminal και δίνουμε (όπου trexagirevopoulos@gmail.com ο παραλήπτης ) :
mail trexagirevopoulos@gmail.com
Μετά γράφουμε το mail subject, και πληκτρολογούμε το μήνυμα μας, δίνοντας Enter για κάθε νέα γραμμή παραγράφου στο κείμενό μας. Για να στείλουμε το email πατάμε Enter και μετά Ctrl + D
β. Τρόπος
- Ένας άλλος τρόπος να στείλουμε email είναι η εντολή “echo” αλλά χωρίς subject.
Για παράδειγμα:
echo “your message here” | mail trexagirevopoulos@gmail.com
- Εάν θέλουμε να επισυνάψουμε ένα αρχείο στο email, χρησιμοποιούμε το “-a
Για παράδειγμα:
echo “εδώ βάλε το message που θέλεις να γράψεις” | mail -a ~/Pictures/myphoto.jpg trexagirevopoulos@gmail.com
Προσοχή: Μπορεί η παραπάνω μέθοδος να εντυπωσιάζει τους φίλους μας και να είναι γρήγορη και βολική για την αποστολή emails, αλλά έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα… το email password του λογαριασμού μας φαίνεται χωρίς κρυπτογράφηση μέσα στο αρχείο .msmtprc, για αυτό λοιπόν θα πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί !
[via]

Labels: , , , , ,



Αυτοκτόνησε ο Aaron Swartz



Ένα από τα «μεγάλα μυαλά» της πληροφορικής και ενεργός υποστηρικτής της ελεύθερης διακίνησης πληροφοριών στο Διαδίκτυο, ο Aaron Swartz, βρέθηκε το Σάββατο νεκρός στο διαμέρισμά του σε ηλικία μόλις 26 ετών, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας πρόκειται για αυτοκτονία δια απαγχονισμού.

Μόλις στα 14 του χρόνια, ο Swartz ήταν ένας από τους δημιουργούς του RSS (Rich Site Summary), του εργαλείου που προσφέρει στους χρήστες του Διαδικτύου τη δυνατότητα να παρακολουθούν το περιεχόμενο ιστοσελίδων, το οποίο ανανεώνεται συνεχώς, όπως τα ειδησεογραφικά sites και τα blogs.

Αργότερα αφοσιώθηκε στην πεποίθηση του ότι οι πληροφορίες πρέπει να διανέμονται ελεύθερα στο Διαδίκτυο, ενώ δήλωνε ότι «οι πληροφορίες αποτελούν εξουσία. Αλλά όπως σε κάθε εξουσία, υπάρχουν αυτοί που θέλουν να τις κρατήσουν για τον εαυτό τους».

Σε μανιφέστο που είχε εκδώσει το 2008, είχε γράψει ότι «ολόκληρη η επιστημονική και πολιτιστική κληρονομιά, που έχει δημοσιευτεί ανά τους αιώνες σε βιβλία και περιοδικά, μετατρέπεται σε ψηφιοποιημένο υλικό και κρατείται στα χέρια ορισμένων ιδιωτικών εταιρειών. Ο επιμερισμός των πληροφοριών δεν είναι κάτι ανήθικο αλλά αποτελεί μια επιτακτική ανάγκη. Μόνο εκείνοι που είναι τυφλωμένοι από την απληστία θα αρνηθούν σε κάποιον φίλο ένα αντίγραφο».

Τον Ιούλιο του 2011 ο Swartz είχε συλληφθεί από τις ομοσπονδιακές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών με κατηγορίες ότι έκλεψε εκατομμύρια ακαδημαϊκά κείμενα και βιβλία από το ψηφιακό αρχείο του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT).

Ο Swartz ο οποίος κατά τη διάρκεια της δίκης είχε δηλώσει αθώος, αντιμετώπιζε 35 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 1 εκατομμυρίου δολαρίων σε περίπτωση που καταδικαζόταν. Ο 26χρονος είχε δηλώσει αρκετές φορές ότι έπασχε από κατάθλιψη, ενώ είχε αναφέρει ότι πολλές στιγμές στη ζωή του είχε σκεφτεί το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.

[via]

Labels: , , ,



Surf: BitTorrent extension για Chrome




Ένα νέο BitTorrent extension για τον Chrome επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν και να κατεβάζουν torrents κατευθείαν στον browser της Google.

Η εταιρεία υποσχέθηκε πως θα διαθέσει σύντομα αντίστοιχα extensions για Firefox και άλλους browsers.

Ο στόχος της διάθεσης του Surf, όπως ονομάζεται το extension, είναι να απλοποιηθεί η διαδικασία ανεύρεσης των torrents και να γίνουν προσιτότερα σε ευρύτερο κοινό.

Το Surf αναπτύχθηκε τους τελευταίους έξι μήνες και βρίσκεται ακόμη σε "πρώιμη Alpha" έκδοση. Από την BitTorrent σκοπεύουν να προχωρήσουν μέχρι την τελική έκδοση με τη βοήθεια των χρηστών για την αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών που θα προκύψουν.

Όσοι χρησιμοποιείτε τον Chrome μπορείτε να το κατεβάσετε από το παρακάτω σύνδεσμο.

Download: BitTorent Surf Chrome Extension

[via]

Labels: , , ,



How To: Αλλάξτε Font & Color στο clock panel του Linux Mint Mate





Σήμερα έχουμε κάτι διαφορετικό για τους φίλους των τελευταίων εκδόσεων Linux Mint Mate, καθώς θα δούμε πως μπορούμε να δώσουμε μια διαφορετική νότα στο panel του ρολογιού μας.

Στο Linux Mint εξ’ ορισμού το ρολόι εμφανίζεται στη δεξιά μας γωνία κάπως έτσι:


Παρακάτω θα δούμε πως μπορούμε να αλλάξουμε την γραμματοσειρά και το χρώμα του έτσι ώστε να δείχνει λίγο διαφορετικό, όπως παρακάτω:




Καταρχάς θα χρειαστεί να κατεβάσουμε την γραμματοσειρά της αρεσκείας μας, για το παράδειγμα μας 
θα χρησιμοποιήσουμε το Digital Font, που απεικονίζεται παραπάνω και μπορείτε να κατεβάσετε από το παρακάτω σύνδεσμο.

Εφόσον το κατεβάσετε θα χρειαστεί να το αποσυμπιέσετε και να το  εγκαταστήσετε, για όσους δεν θυμούνται το πως, αρκεί να κάνετε διπλό κλικ στο αρχείο γραμματοσειράς που θα επιλέξετε, όπου και θα σας ανοίξει η προεπισκόπηση της γραμματοσειράς.




Εκεί θα δείτε ότι πάνω δεξιά θα σας εμφανιστεί η επιλογή Εγκατάστασης (Install). Πατήστε επάνω της 
και η γραμματοσειρά θα εγκατασταθεί αυτόματα στο σύστημά σας .

Μετά από αυτό θα πρέπει να δημιουργήσετε μέσα στον φάκελο /home ένα αρχείο με την ονομασία .gtkrc-2.0




Όπου και θα κάνετε copy-paste τις παρακάτω γραμμές κώδικα μέσα σε αυτό :

 style "my-panel-clock"
 { fg[NORMAL] = "#272727" font_name = "DS-Digital Bold 12" } widget "*.clock-applet-button.*" style "my-panel-clock"

Τέλος το μόνο που σας μένει να κάνετε είναι να δώσετε από το πληκτρολόγιο σας ένα Alt+F2 έτσι ώστε να εκτελέσετε από το run την παρακάτω εντολή, για να κάνετε reset στο panel σας:

pkill mate-panel

Υπενθύμιση: Όσοι θέλετε να επιλέξετε διαφορετικό font, μέγεθος και χρώμα θα πρέπει να τα ορίσετε μέσα στο αρχείο .gtkrc-2.0 κάνοντας edit  και αλλάζοντας την γραμματοσειρά (DS-Digital), το μέγεθος (12) και το color code (#272727)!


Labels: , ,



HotForSecurity: Νέο spam στο Facebook


Σύμφωνα με το secnews με έκθεση της η HotForSecurity αναφέρει ότι, έχει κυκλοφορήσει ένα νέο spam με θέμα «Μου λείπεις, δες το νέο μου βίντεο» (“I miss you , Check my new video please”), της οποίας στόχος είναι οι χρήστες ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Το περιεχόμενο του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι:
“Hi baby please check my facebook profile, i send you friend request please add me from friends.  I miss you , check my video please [LINK]“
baby please check my facebook profile and my trojan1 Νέο spam “Μωρό μου δες το προφίλ μου στο Facebook” οδηγεί σε Trojan

Όταν ο χρήστης ανοίξει τον σύνδεσμο facebook που του παρατίθεται, θα ανακατευθυνθεί σε μια κακόβουλη ιστοσελίδα όπου ένας κώδικας Java πραγματοποιεί αυτόματη λήψη και εγκατάσταση Trojan.

Σύμφωνα με ερευνητές της BitDefender, η κακόβουλη εφαρμογή έχει γραφεί σε java script, το οποίο έχει την δυνατότητα να αντλήσει και να αποστείλει απομακρυσμένα τις προσωπικές πληροφορίες του χρήστη.

Labels: , , , , ,



AAPA: Χαιρετίζει τις ποινές για παράνομη θέαση Nova



Ακολουθεί Δελτίο Τύπου της Audiovisual Anti-Piracy Alliance (AAPA):

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, με δύο νέες αποφάσεις κήρυξε ένοχους δύο κατηγορούμενους οι οποίοι διαμοίραζαν παρανόμως σε τρίτους χρήστες-πελάτες (card-sharing), μέσω του διαδικτύου, τα κλειδιά αποκωδικοποίησης συνδρομητικών προγραμμάτων της «NOVA», χωρίς την καταβολή της προβλεπόμενης νόμιμης συνδρομής, με τη χρήση παράνομα προσαρμοσμένων αποκωδικοποιητών. Με την επιβολή βαρύτατων ποινών που έφτασαν μέχρι και την 9ετή κάθειρξη, οι αποφάσεις αυτές παγιώνουν την πειρατεία ως κακουργηματική πράξη.

Πιο συγκεκριμένα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, με πρόσφατες αποφάσεις του σε συνέχεια σχετικών μηνύσεων που υποβλήθηκαν από το μέλος της AAPA (Audiovisual Anti-Piracy Alliance), Multichoice Ελλάς Α.Ε.Ε., κήρυξε ενόχους δύο κατηγορούμενους, για τις –τελεσθείσες κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση- πράξεις της κακουργηματικής παράβασης του Νόμου 2121/1993, για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, της κακουργηματικής απάτης με ηλεκτρονικό υπολογιστή και της πλημμεληματικής παράβασης του ΠΔ 343/2002 για τη νομική προστασία των συνδρομητικών υπηρεσιών.

Το Δικαστήριο, στη μία περίπτωση, κήρυξε ένοχο τον κατηγορούμενο για τις πράξεις της κακουργηματικής απάτης με ηλεκτρονικό υπολογιστή, της κακουργηματικής παράβασης του Νόμου 2121/1993 και της πλημμεληματικής παράβασης του ΠΔ 343/2002, επιβάλλοντας ποινή κάθειρξης εννέα ετών και χρηματική ποινή 32.000 ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση, το Δικαστήριο κήρυξε τον κατηγορούμενο ένοχο για την πράξη της κακουργηματικής παράβασης του Νόμου 2121/1993, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης τριών ετών και χρηματική ποινή 8.000 ευρώ, με αναστολή, αναγνωρίζοντας στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Χαιρετίζοντας την απόφαση του Ελληνικού δικαστηρίου, η Γενική Διευθύντρια της AAPA, Sheila Cassells, δήλωσε ότι «αυτές είναι πολύ σημαντικές αποφάσεις οι οποίες αποδεικνύουν ότι η πειρατεία οπτικοακουστικού περιεχομένου θα αντιμετωπίζεται ως σοβαρή κακουργηματική πράξη στην Ελλάδα και θα επισύρει πιθανή ποινή κάθειρξης και σημαντικές χρηματικές ποινές. Εκείνοι οι οποίοι εμπλέκονται σε υποθέσεις πειρατείας στην Ελλάδα καθώς και σε άλλες χώρες, θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη σοβαρότητα με την οποία τα δικαστήρια αντιμετωπίζουν την πειρατεία».

Η ΑΑPA αντιπροσωπεύει εταιρίες οι οποίες ασχολούνται με την παροχή υπηρεσιών προστατευμένου οπτικοακουστικού περιεχομένου, με την τεχνολογία ασφαλείας για τις εν λόγω υπηρεσίες και με την κατασκευή προϊόντων που διευκολύνουν την παροχή των εν λόγω υπηρεσιών. Η αποστολή της ΑΑPA είναι να καταστήσει δυνατή την καταπολέμηση της πειρατείας όπου αυτή συμπεριλαμβάνει την ανάπτυξη, προώθηση, διανομή, εφαρμογή ή χρήση τεχνολογιών που έχουν ως αποτέλεσμα τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση προστατευμένου οπτικοακουστικού περιεχομένου, με συντονισμένες υπηρεσίες πληροφοριών και ενέργειες που υποστηρίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία και την εφαρμογή της.


Labels: , , , ,