Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Το Netflix δοκιμάζει φθηνότερη mobile-only συνδρομή


Το Netflix δοκιμάζει μία μειωμένης τιμής συνδρομή αποκλειστικά για χρήση σε φορητές συσκευές καθώς διερευνά τρόπους περαιτέρω διείσδυσης σε αναπτυσσόμενες αγορές.


Μόλις λίγες ημέρες πριν ο διευθύνων σύμβουλος του Netflix, Reed Hastings, δήλωνε στο Bloomberg ότι η εταιρεία εξετάζει τη δημιουργία πακέτων συνδρομής χαμηλότερης τιμής, για συγκεκριμένες αγορές, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινήσεις. Η «διαλεύκανση» της υπόθεσης ήρθε τελικά από την Μαλαισία όπου το Netflix τελείως αθόρυβα δημιούργησε μία νέα mobile-only συνδρομή αξίας περίπου 4 δολαρίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα το φθηνότερο πακέτο στην Μαλαισία ήταν το Basic, αξίας περίπου 7,90 δολαρίων. Δηλαδή, η νέα συνδρομή έρχεται να τοποθετηθεί στην βάση της τιμολογιακής κλίμακας της υπηρεσίας streaming. Εκπρόσωπος του Netflix επιβεβαίωσε την δοκιμαστική εφαρμογή της συγκεκριμένης συνδρομής στην Μαλαισία, προσθέτοντας ότι «παρεμφερείς δοκιμές διεξάγονται σε ορισμένες ακόμα χώρες», χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η επιθετική τιμολογιακή πολιτική του Netflix φαίνεται να έχει βάση αφού οι διεθνείς χρήστες της υπηρεσίας υπερέχουν των συνδρομητών εντός των αμερικανικών συνόρων, 79 εκατομμύρια διεθνείς συνδρομητές σε σύνολο 137 εκατομμυρίων συνδρομητών. Δηλαδή, στο εξωτερικό και σε τέτοιου είδους αγορές μπορούν να έρθουν πολλοί περισσότεροι συνδρομητές, ειδικά αν οι τιμή της συνδρομής είναι χαμηλή.

Ειδικά στις ασιατικές αγορές, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα TechCrunch, υπάρχει έντονος ανταγωνισμός από διάφορες υπηρεσίες streaming των οποίων το μέσο κόστος συνδρομής είναι μόλις 3 δολάρια.

[via]

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home