Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Τι αλλάζει στις ηλεκτρονικές πληρωμές βάσει της νέας Ευρωπαϊκής Οδηγίας/PSD2

Θα επηρεαστούν οι πληρωμές μου με κάρτα;
Στις ανέπαφες συναλλαγές με κάρτα θα εξακολουθήσει να απαιτείται κωδικός PIN για αγορές που υπερβαίνουν το όριο CVM της χώρας (δηλαδή 25€ για την Ελλάδα).  Ενδεχομένως να ζητηθεί η πληκτρολόγηση του PIN για πληρωμές ακόμη και κάτω από αυτό το όριο.

Συγκεκριμένα, στον κάτοχο της κάρτας θα ζητηθεί να εισάγει το PIN στην περίπτωση που συμπληρώσει το ποσό των 150€ αθροιστικά από τις ανέπαφες χωρίς PIN συναλλαγές.  Ωστόσο, κάθε φορά που θα πραγματοποιείται οποιουδήποτε είδους συναλλαγή (αγορά ή ανάληψη μετρητών) με χρήση κωδικού PIN, το όριο των €150 θα μηδενίζεται.

Παράδειγμα:

Κάνεις τρεις ανέπαφες συναλλαγές των 20€ χωρίς την χρήση PIN, ο μετρητής σου είναι τώρα στα 60€.  Εάν η επόμενη συναλλαγή είναι με χρήση PIN (ανάληψη από ΑΤΜ, αγορά άνω των 25€ κτλ.) ο μετρητής μηδενίζεται.

Πως η οδηγία PSD2 θα επηρεάσει τις online πληρωμές μου;
Πριν την ολοκλήρωση μιας ηλεκτρονικής συναλλαγής, θα σου ζητηθεί, αφού εισάγεις τα στοιχεία της κάρτας σου, να συμπληρώσεις τον κωδικό που θα λάβεις με SMS (One Time Password - OTP) από τη Viva Wallet. Σε κάποιες ηλεκτρονικές συναλλαγές, ενδέχεται να μην εφαρμοστεί ισχυρή ταυτοποίηση από 14 Σεπτεμβρίου 2019, για λόγους που οφείλονται στη σταδιακή προσαρμογή όλων των εμπλεκόμενων φορέων στις απαιτήσεις ισχυρής ταυτοποίησης.

[via]

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home