Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Εξαφανίζονται οι μέλισσες


Ο Αϊνστάιν είχε πει κάποτε ότι, εάν εξαφανιστούν οι μέλισσες, η ανθρωπότητα θα έχει μόνο τέσσερα χρόνια ζωής... Το μυστήριο με την περίεργη εξαφάνιση των εντόμων πέρυσι το φθινόπωρο, αρχικά στις ΗΠΑ και στη συνέχεια σε πολλές χώρες της Ευρώπης -και την Ελλάδα!-, έχει προβληματίσει έντονα τους επιστήμονες που προσπαθούν απεγνωσμένα να εξηγήσουν το φαινόμενο αλλά και τους μελισσοκόμους που βλέπουν τα μελίσσια τους να χάνονται.
http://citybugs.tamu.edu/FastSheets/images/honey_bee_web.jpg
Οι επιπτώσεις από την εξάπλωση του φαινομένου θα είναι καταστροφικές για τις παγκόσμιες καλλιέργειες προειδοποιούν οι ειδικοί, καθώς «μία στις τρεις μπουκιές που βάζουμε στο στόμα μας εξαρτάται από την επικονίαση των μελισσών».

Ερευνα του Πανεπιστημίου Λαντάου στη Γερμανία δείχνει ότι οι μέλισσες αρνούνται να επιστρέψουν στις κυψέλες τους όταν στη γύρω περιοχή υπάρχουν κινητά τηλέφωνα.

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι, η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων παρεμβαίνει στο σύστημα πλοήγησης των μελισσών, με αποτέλεσμα να τις αποπροσανατολίζει. Ο επικεφαλής της έρευνας, δρ Γιόχεν Κουν, έσπευσε να επισημάνει ότι πιθανόν η ακτινοβολία των κινητών να ευθύνεται για την εξαφάνιση των εντόμων, όμως ο δρ Τζορτζ Κάρλο, υπεύθυνος μελέτης για λογαριασμό της αμερικανικής κυβέρνησης, τόνισε πως δεν πρόκειται για πιθανότητα αλλά για πραγματικό γεγονός.

Στις δυτικές ακτές των ΗΠΑ, οι απώλειες των μελισσών έφτασαν το 60%, ενώ οι μελισσοκόμοι του Τέξας παραπονιούνται για απώλειες που ξεπερνούν ακόμη και το 70%. Ομως το «Σύνδρομο Διάλυσης του Μελισσιού» έχει πλήξει τους τελευταίους μήνες όχι μόνο τη χώρα μας αλλά και την Πορτογαλία, τη Γερμανία, την Ελβετία, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home