Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Βρετανία: Εκστρατεία κατά των πειρατών του Διαδικτύου



Οι έξι μεγαλύτεροι πάροχοι διαδικτυακών συνδέσεων στη Βρετανία συμφώνησαν απρόθυμα με τη δισκογραφική και κινηματογραφική βιομηχανία να στέλνουν προειδοποιητικές επιστολές στους χρήστες που κατεβάζουν παράνομα τραγούδια και ταινίες.

Περίπου 6 εκατομμύρια Βρετανοί εκτιμάται ότι κατεβάζουν συστηματικά πειρατικά αρχεία, αναφέρει την Πέμπτη το Reuters.

Οι εταιρείες που προσφέρουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο (ISP) είχαν αρχικά αρνηθεί να αναμειχθούν με το σκεπτικό ότι είναι απλώς πάροχοι υπηρεσιών και δεν ευθύνονται για το υλικό που κατεβάζουν οι χρήστες.

Αναγκάστηκαν τελικά να υποχωρήσουν όταν η βρετανική κυβέρνηση τους προειδοποίησε ότι θα επέβαλε ειδική νομοθεσία για την αντιμετώπιση της πειρατείας στο Διαδίκτυο.

Η συμφωνία «θα προστατεύσει τους καταναλωτές, τις δημιουργικές βιομηχανίες αλλά και τη χρήση της τεχνολοίας, σήμερα και στο μέλλον» δήλωσε ανακοινώνοντας το σχέδιο ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου Τζον Χάτον.

Η βρετανική συμφωνία μεταξύ των παρόχων και της βιομηχανίας μουσικής και κινηματογράφου έρχεται μετά την ανακοίνωση αντίστοιχου σχεδίου στη Γαλλία. Συζητήσεις για το θέμα έχουν επίσης αρχίσει στην Αυστραλία, τη Δανία, την Ιαπωνία και τη Νέα Ζηλανδία.

Η συμφωνία που αποδέχτηκαν οι έξι ISP -BT, Virgin, Orange, Tiscali, BSkyB και Carphone Warehouse με τη μεσολάβηση της κυβέρνησης προβλέπει ότι θα πρέπει να εργαστούν για μια «σημαντική μείωση» της παράνομης διακίνησης.

Οι εταιρείες θα στέλνουν επιστολές στους χρήστες που κατεβάζουν μεγάλόυς όγκους πειρατικών δεδομένων με τις οποίες θα τους ενημερώνουν ότι έχουν εντοπιστεί και παρακολουθούνται.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί για δοκιμαστική περίοδο τριών μηνών. Αν δεν αποδειχθεί αποτελεσματικό, οι ISP και οι κάτοιχοι των πνευματικών δικαιωμάτων θα πρέπει να συνεργαστούν με τη ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών Ofcom για τη σύνταξη ενός νέου κώδικα ορθής πρακτικής.

Δυνατότητες που θα μπορούσαν να εξεταστούν στο πλαίσιο αυτού του κώδικα είναι η παρεμπόδιση ή η καθυστέρηση του κατεβάσματος πειρατικού υλικού καθώς και ο αποκλεισμός των χρηστών που δεν συμμορφώνονται με τις προειδοποιήσεις.
[via]

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home