Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Εξαρθρώθηκε κύκλωμα δορυφορικής πειρατείας


Ακόμα μια υπόθεση δορυφορικής πειρατείας μέσω Card Sharing αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αθήνας σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Θεσσαλονίκης σε Αθήνα ,Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο, Θεσσαλονίκη, Σύρο, Δράμα και Κόρινθο.

Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν οκτώ Έλληνες και δυο αλλοδαπούς ενώ για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται άλλοι τρεις Έλληνες οι οποίοι δεν συνελήφθησαν καθώς, σύμφωνα με την αστυνομία,δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτοφώρου διαδικασίας .

Ανάμεσα στους εμπλεκόμενους στην υπόθεση είναι ένας ιερέας, με γνώσεις ηλεκτρονικών, ένας υδραυλικός και τρεις ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Η υπόθεση μετά από μήνυση που κατέθεσε η Νοva κατ’ αγνώστων χρηστών Διαδικτύου, οι οποίοι με χρήση δορυφορικών δεκτών Dreambox υποκλέπτουν, αποκρυπτογραφούν και διανέμουν και παράνομα μέσω Internet σε άλλους χρήστες-κατόχους ομοίων δορυφορικών δεκτών - τηλεοπτικό συνδρομητικό σήμα του μπουκέτου καναλιών της εταιρείας NOVA.

Από την έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκε πως από 1/2/2010 έως και την 9/2/2010 οι κατηγορούμενου έστελναν παράνομα σε 1.558 χρήστες (!!) μέσω Internet ηλεκτρονικά «κλειδιά» αποκωδικοποίησης-αποκρυπτογράφησης πρόσβασης στις συνδρομητικές υπηρεσίες του μπουκέτου τηλεοπτικών καναλιών NOVA .

Τα ηλεκτρονικά ίχνη των αποδεκτών υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκαν δικογραφίες και οδηγήθηκαν στους κατά τόπους Εισαγγελείς Πρωτοδικών.
[via]

Labels: , , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home