Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Κλείνουν τον Server της Παγκόσμιας Ώρας



Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν σε όλες τις βάσεις δεδομένων οι οποίες ενημερώνουν λειτουργικά συστήματα και προγράμματα για την σωστή τοπική ώρα μετά από αγωγή της εταιρείας αστρολογικού λογισμικού Astrolabe.

Ο David Olson, ιδρυτής και εθελοντής της Time Zone and Daylight Saving Time Database, δήλωσε την Πέμπτη πως κλείνει τον FTP server του, τον οποίο διατηρούσε από το 1986. Η βάση δεδομένων αυτή, γνωστή και ως Olson database ή tz database, είναι η επίσημη πηγή ενημέρωσης συστημάτων UNIX και εφαρμογών Java για την τοπική ώρα και ως εκ τούτου την χρησιμοποιούν αναρίθμητες ιστοσελίδες και εφαρμογές για να αναγνωρίζουν τις διαφορές μεταξύ των ζωνών ώρας.

"Στις 30 Σεπτεμβρίου κατατέθηκε αγωγή εναντίον μου στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Βοστόνης", γράφει ο Οlson σε μήνυμα του στο mailing list του FTP.

"Η υπόθεση αφορά την βάση δεδομένων της ώρας."

Μετά το μήνυμα αυτό κατάργησε την λίστα. Η αγωγή αφορά και τον καθηγητή Paul Eggert από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας.

Η Astrolabe ισχυρίζεται πως η βάση δεδομένων Olson παρείχε παράνομα την υπηρεσία για χρόνια αφού χρησιμοποιούσε δεδομένα τα οποία περιέχονται στον ACS Atlas, τον οποίο η εταιρεία διαθέτει στο εμπόριο.

Όπως φαίνεται όντως η βάση δεδομένων του Olson περιέχει στοιχεία από τον Αμερικανικό Άτλαντα των εκδόσεων ACS, ως πηγή για κάποια ιστορικά στοιχεία. Διαβάζοντας την αγωγή της Astrolabe είναι μάλλον δύσκολο να υποθέσει κανείς πως η εταιρεία θα κερδίσει την αγωγή, αφού δεν επικαλείται ούτε την κατοχύρωση της πνευματικής ιδιοκτησίας του επίμαχου υλικού ούτε καν κάποια σχετική αίτηση. Επιπρόσθετα η υπηρεσία του Olson ήταν δωρεάν.

"Οι συνέπειες αυτής της εξέλιξης θα είναι πολύ σοβαρές για όποιον χρησιμοποιούσε την βάση δεδομένων - είτε μέσω Java, είτε μέσω Unix είτε μέσω άλλων μέσων", γράφει ο Stephen Colebourne ο οποίος είναι προγραμματιστής Java.

"Οφείλουμε όλοι να αναγνωρίσουμε το χρέος μας προς τους διαχειριστές της βάσης δεδομένων, οι οποίοι εργάστηκαν για τόσα πολλά χρονιά εθελοντικά, χωρίς αμοιβή."

Όμως ακόμα και αν η αγωγή της Astrolabe απορριφθεί, θα χρειαστούν χρόνια και χιλιάδες δολάρια για να γίνει και στο μεσοδιάστημα το διαδίκτυο θα χρειαστεί έναν τρόπο για να μαθαίνει την ώρα σε κάθε χώρα του κόσμου. Και για αυτόν τον λόγο ο Colebourne απευθύνει έκκληση στις μεγάλες εταιρείες από την IBM, την Oracle, την Apple, την Google για βοήθεια.

[via]

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home