Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Το Linux απαραίτητο προσόν στην αγορά εργασίας



Η αγορά εργασίας, σε παγκόσμια κλίμακα είναι ένα φαινόμενο με πολλές ανισότητες και κατά κύριο λόγο, έχει να κάνει με την οικονομική ανάπτυξη του κάθε κράτους.

Αναφερόμενοι στον κλάδο τεχνολογίας, στις Ηνωμένες Πολιτείες, το ποσοστό ανεργίας για τους tech professionals είναι 3,8%, μια τεράστια βελτίωση από 5,3% μόλις πριν από 12 μήνες και πολύ καλύτερα από το 8,3% του εθνικού ποσοστού ανεργίας.

Μέσα σε όλα αυτά, προέκυψε και το ερώτημα, τι ζήτηση υπάρχει αυτή τη στιγμή στους έχοντες γνώση Linux, αναφορικά με τις προσλήψεις.

Τα αποτελέσματα, δείχνουν πως οι οκτώ στους δέκα (81%) εργοδότες λένε πως δίνουν προτεραιότητα για κάλυψη θέσεων, στους τεχνικούς οι οποίοι έχουν γνώσεις Linux.

Αυτό προκύπτει, κατόπιν έρευνας που εγινε για λογαριασμό του Linux Foundation.

Η ολοκληρωμένη έρευνα περιλαμβάνει απαντήσεις από περισσότερους από 2.000 διευθυντές προσλήψεων σε επιχειρήσεις, μικρές και μεσαίες Επιχειρήσεις (SMBs),, κυβερνητικούς οργανισμούς, φορείς και staffing agencies από όλο τον κόσμο.

Aυτό που γίνεται σαφές, είναι πως οι έχοντες ειδίκευση σε Linux (system administrators, και other open source professionals), έχουν πολύ μεγάλη ζήτηση, ενώ παράλληλα όντως δυσεύρετοι, συγκεντρώνουν καλύτερες αποδοχές και μπόνους, με τη πρόσληψη τους.

[via]

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home