Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Nova: Δικαστήριο δικαίωσε Αγγλίδα συνδρομητή

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgV62pM8kEAV8XU2BsnCAhf-W3EAvEYjgBsrIuARQuEwYXQ3p_4hSYYmxpLXd4ICwY_gX5N4RBa2IUOYnROj40dvsMi4_6ClkU2RF3QYUgN4FRXzqsxCe66u4s4acVMZaA_1NuXCOixp_eJ/s320/novaHD.jpg
Ιδιοκτήτρια pub στην Βρετανία κέρδισε την δικαστική υπόθεση για την προβολή αγώνων της αγγλικής Premier League με συνδρομή και χρήση αποκωδικοποιητή Nova.

H Karen Murphy είχε καταβάλει σχεδόν 8000 λίρες σε πρόστιμα λόγω της χρήσης ενός φθηνότερου προγράμματος απο τη Nova στην pub που διατηρεί στο Portsmouth.

Προσέφυγε όμως στην βρετανική και την ευρωπαϊκή δικαιοσύνη. Το μεν Ευρωπαϊκό Δικαστήριο την δικαίωσε τον Οκτωβριο του 2011 ενώ μόλις πριν λίγες μέρες το ίδιο έκανε και το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου.

Ωστόσο η Premier League επιμένει πως διατηρεί το δικαίωμα να προστατεύει τα πνευματικά της δικαιώματα από μη εγκεκριμένη χρήση.

Η περίπλοκη αυτή υπόθεση έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον αφού ενδέχεται να προκαλέσει μεγάλες αλλαγές στον τρόπο πώλησης των δικαιωμάτων προβολής ποδοσφαιρικών αγώνων και να ανοίξει τον δρόμο για τους βρετανούς ποδοσφαιρόφιλους για προβολή ξένων προγραμμάτων.

Η Karen Murphy χρειάστηκε να αγωνιστεί δικαστικά για 6 χρόνια, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες προβολής αγώνων ποδοσφαίρου από την pub Red White and Blue, χωρίς να πληρώνει συνδρομή στο βρετανικό Sky. Αντί των 700 λιρών το μήνα που είναι συνδρομή του Sky για τους αγώνες της Premier League, η Karen Murphy χρησιμοποίησε συνδρομή της Nova έναντι 800 λιρών για έναν ολόκληρο χρόνο.

Εν τέλει το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου αποφάσισε την Παρασκευή να δικαιώσει την Karen Murphy, αν και οι δικαστές διάλεξαν να κρατήσουν αποστάσεις για τα ευρύτερα θέματα που ανοίγουν σχετικά με την προβολή αγώνων.

[via]

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home