Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



To Facebook διέγραψε 1,5 δισεκατομμύριο ψεύτικους λογαριασμούς


Το Facebook έκανε γνωστό πρόσφατα ότι στο διάστημα μεταξύ Απριλίου-Σεπτεμβρίου 2018 αφαίρεσε από την βάση δεδομένων του μία… ήπειρο από πλαστούς λογαριασμούς (περισσότερους από 1,5 δισεκατομμύριο λογαριασμούς που ήταν ψεύτικοι ή κακόβουλοι με στόχο το spamming, την εξαπάτηση, την κερδοσκοπία ή την παραπληροφόρηση).
Το κοινωνικό δίκτυο διέγραψε 800 εκατομμύρια ψεύτικους λογαριασμούς (fake accounts) το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς και άλλους 754 εκατομμύρια το τρίτο τρίμηνο.
Το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς επίσης το κοινωνικό δίκτυο «ξεφορτώθηκε» 534 εκατομμύρια λογαριασμούς. Οι αριθμοί είναι… τεράστιοι και δίνουν μία σαφή εικόνα για το πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα του spam. Η εταιρεία στην έκθεση της αναφέρει ότι στην πλειονότητα τους, οι λογαριασμοί αποτελούσαν μέρος εκστρατειών ή επιθέσεων spam με κερδοσκοπικά (εμπορικά) κίνητρα.
«Οι αριθμοί επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από εξωτερικούς παράγοντες, όπως κυβερνοεπιθέσεις που αυξάνουν τους ψεύτικους λογαριασμούς στο Facebook. Κακόβουλοι παράγοντες προσπαθούν να δημιουργήσουν ψεύτικους λογαριασμούς μαζικά και αυτόματα χρησιμοποιώντας scripts ή bots, έχοντας στόχο την εξάπλωση του spam ή τη διεξαγωγή παράνομων δραστηριοτήτων, όπως scams (απάτες)» διαβάζουμε στην έκθεση που δημοσιοποίησε το κοινωνικό δίκτυο.
Σύμφωνα με το κοινωνικό δίκτυο, οι αλγόριθμοί ανίχνευσης ψεύτικων λογαριασμών (προτού αναφερθούν από τους ίδιους τους χρήστες) έχουν βελτιωθεί σημαντικά με την πάροδο του χρόνου. Το Facebook ισχυρίζεται μάλιστα ότι το 99,6% των πλαστών λογαριασμών που ανιχνεύτηκαν και καταργήθηκαν από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο εντοπίστηκαν από τεχνητή νοημοσύνη (AI).

[via]

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home