Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Πατάτα... βόμβα





Στις λαϊκές αγορές μπορείς να βρείς όλα τα καλά που προσφέρει η Μητέρα Φύση. Λαχανικά, φρούτα και... χειροβομβίδες. Στην Ιταλία, μια εβδομηντατετράχρονη γιαγιά που αγόρασε από την τοπική αγορά ένα σακί με πατάτες, βρήκε μέσα μια ενεργή χειροβομβίδα.

«Βρήκα μια βόμβα μέσα στις πατάτες», είπε η Όλγα Μαουριέλλο.

«Πήγα στην αγορά να αγοράσω μερικές πατάτες και εκεί μέσα ήταν η βόμβα. Ήταν όμως καλυμένη με χώμα και την έβαλα στο νερό και την καθάρισα. Τότε συνειδητοποίησα ότι “είναι βόμβα!”», συνέχισε.

Η αστυνομία είπε ότι η χειροβομβίδα με σχήμα κουκουναριού, η οποία δεν είχε την καρφίτσα και ήταν ακόμα ενεργή, ήταν του ίδιου τυπου με αυτές που χρησιμοποιούσαν οι Αμερικανοί στρατιώτες κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι αρχές πιστεύουν ότι το μπέρδεμα έγινε σε μια φάρμα στην
Γαλλία, όπου η χειροβομβίδα μαζεύτηκε από το έδαφος μαζί με τις πατάτες.

Πρός ανακούφιση της γυναίκας η αστυνομία και ειδικοί εκρηκτικών της μικρής πόλης Σάν Τζιώρτζιο α Κρεμάνο κοντά στην Νάπολι, παρέλαβαν την χειροβομβίδα και την εξουδετέρωσαν με ελεγχόμενη έκρηξη.

Η Μαουριέλλο όμως, προσπαθούσε ακόμα να συνέλθει από αυτή την κοντινή εμπειρία της με τον θάνατο. Δεν έμοιαζε με πατάτα και ήταν βαρύτερο. Αλλά εάν το μαγείρευε;

«Αν δεν είχα παρατηρήσει ότι ήταν βαρύ, δεν θα καταλάβαινα ποτέ ότι ήταν βόμβα», είπε.


πηγη:shoot.gr

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home