Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Νέο Chrome Remote Desktop extension



Ένα νέο extension για τον Chrome παρουσιάστηκε από τη Google προχθές, το οποίο και δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να αποκτήσει απομακρυσμένη πρόσβαση σε έναν υπολογιστή.

Πρόκειται για την εφαρμογή Chrome Remote Desktop beta η οποία είναι ένα remote desktop λογισμικό το οποίο δουλεύει μέσα από Chrome για Windows, Mac, Linux και Chrome OS. Oι εφαρμογές remote desktop είναι χρήσιμες στο αποκτήσει κάποιος πρόσβαση στον υπολογιστή του από μακριά, να βοηθήσει κάποιον τρίτο με θέματα του υπολογιστή του ή να διαχειριστεί υπολογιστές ως admin.

Η εφαρμογή δουλεύει μεταξύ διαφορετικών πλατφορμών, οπότε μπορείτε να συνδέσετε δύο υπολογιστές που έχουν Chrome ως browser και διαφορετικά λειτουργικά συστήματα Windows, Linux, Mac, ή Chromebooks.

Η λειτουργία του extension μεταξύ διαφορετικών λειτουργικών συστημάτων είναι μάλλον και το σημείο το οποίο θέλει να υπογραμμίσει η εταιρεία ως το θετικό στοιχείο του extension. Για κάθε διαφορετική χρήση του extension απαιτείται ξεχωριστή άδεια, με την χρήση κωδικών μίας χρήσης, τους οποίους παράγει ο ένας χρήστης και τα επαληθεύει ο δεύτερος.

Το extension λειτουργεί μέσω μία P2P σύνδεσης που είναι και το βασικό επίπεδο (layer) και το οποίο μπορεί να είναι είτε UDP είτε TCP (επίπεδο μεταφοράς). Η Google χρησιμοποιεί την υλοποίηση PseudoTCP, ενώ η χρήση του πρωτοκόλλου SSL γίνεται ασφαλώς για λόγους ασφάλειας. Τέλος χρησιμοποιείται το πρωτόκολλο της Google με την ονομασία Protobuf και το video codec VP8.

Το Chrome Remote Desktop είναι εφαρμογή ανοιχτού λογισμικού και είναι διαθέσιμη στο Chromium Project.

[via]

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home